Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κρήτη: Σύζυγος υποψήφιας της Χρυσής Αυγής αναζητείται για ρατσιστική επίθεση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η βίαιη επίθεση έγινε σε βάρος Πακιστανών που διαμένουν στην Βαϊνιά της Ιεράπετρας. Οι μετανάστες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στο περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. ενεπλάκησαν και Έλληνες.
Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ένας από τους φερόμενους ως δράστες συνελήφθη ενώ αναζητείται ένας εκπαιδευτικός από το Λασίθι, σύζυγος υποψήφιας της Χρυσής Αυγής.

Για το περιστατικό έβγαλε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία καταδικάζει την επίθεση:
“Καταγγέλλουμε την δολοφονική ρατσιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην Βαϊνιά της Ιεράπετρας, εναντίων μεταναστών και οδήγησε τρεις ανθρώπους στο νοσοκομείο. Την στιγμή που ολόκληρος ο Ιεραπετρίτικος λαός ενωμένος αγωνίζεται για τα δικαιώματα του, κάποιοι θεωρούν ως μόνο τους «καθήκον» να κυνηγούν ανυπεράσπιστους μετανάστες.
Η κοινωνία μας αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να είναι ενωμένη. Δεν χρειαζόμαστε προβοκάτορες που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα θα απομονωθούν από το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της πόλης μας. Καλούμε τις τοπικές αρχές να πάρουν θέση και την αστυνομία να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των γνωστών αγνώστων που επιδίδονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες”.

To αιματηρό περιστατικό καταγγέλλει και η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας.

“Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας ενημερωθήκαμε ότι έγινε οργανωμένη επίθεση σε μετανάστες στη Βαϊνιά Ιεράπετρας. Κάποια από τα θύματα μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική δράση οργανώσεων ναζιστικών ομάδων και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να αναπτυχθεί το φασιστικό φαινόμενο στον τόπο μας.
Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πράξουν το καθήκον τους και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη όσους συμμετέχουν στις εγκληματικές αυτές ενέργειες.
Καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς της περιοχής να απομονώσουν τους υπεύθυνους του ρατσιστικού δηλητηρίου στον τόπο μας.
Η τοπική κοινωνία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματά της και την πραγματική δημοκρατία”.

Διαβάστε ακόμα:

Έκρυβε τα ναρκωτικά του σε εγκαταλελειμένα σπίτια των Χανίων

Ηράκλειο: Απίστευτη περιπέτεια για καλλιτέχνη με φόντο τα 2,7εκ.€ του τζόκερ!

Κρήτη: Πρωτοφανές! Έβαλαν εκρηκτικά και ανατίναξαν ξωκκλήσι!

Κρήτη: Το ”δώρο” που βρήκε στην αυλή, δεν ήταν για τον Άγιο Βαλεντίνο...

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε