Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη:Τρομακτική η αύξηση της ανεργίας-Σε 5 χρόνια εκτοξεύτηκε κατά 680%!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το χειρότερο είναι πως η ανοδική πορεία της ανεργίας συνεχίζεται – ”Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά αλλά η πραγματικότητα ακόμη χειρότερη” λέει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ηρακλείου…

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό και τραγικό. Η ανεργία στην Κρήτη, μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων εκτοξεύθηκε κατά 680%. Aπό το 2007 μέχρι σήμερα. Μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια, ωστόσο όταν καταγράφουν… στρατιές ανέργων, τότε τα νούμερα προκαλούν σοκ.

Η τελευταία μέτρηση της Ελληνικής στατιστικής αρχής, αποτυπώνει ένα εφιαλτικό σκηνικό στην απασχόληση με ποσοστό ανεργίας 22,8% στην «καρδιά» του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου Την ίδια ώρα, η … δυναμική που έχει αναπτύξει το φαινόμενο, μαρτυράει την εκτός ελέγχου έξαρση της ανεργίας που σπάει κάθε ρεκόρ.

”Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά αλλά η πραγματικότητα ακόμη χειρότερη” δηλώνει στο prismanews.gr,  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης. Από το 2009, η αύξηση της ανεργίας στην Κρήτη αγγίζει το 365% και αν πάμε πιο πίσω, στο 2007, η σύγκριση είναι εφιαλτική με το σήμερα καθώς το ποσοστό της ανεργίας σε όλο το νησί έφτασε το 680%, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Βαρδάκης. Στη σκιά της κρίσης, φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να περιορίσει την ανεξέλεγκτη ανεργία που ταλανίζει ολόκληρη την Κρήτη.

Την ίδια ώρα τα χειρότερα έπονται καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο τουρισμός δεν κατάφερε να… απορροφήσει τους κραδασμούς της ανεργίας και ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος. Εξάλλου, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε