Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Λάρισα: Αθωώθηκε δήμαρχος που είχε κατηγορηθεί για παράνομες μεταδημοτεύσεις

Λάρισα: Αθωώθηκε δήμαρχος που είχε κατηγορηθεί για παράνομες μεταδημοτεύσεις
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.11.2011 | 21:08
Πρώτη δημοσίευση: 02.11.2011 | 20:56

Αθωώθηκε τελεσίδικα από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας, δήμαρχος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για παράνομες μεταδημοτεύσεις ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2006...

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον νυν δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, που κατηγορούνταν για παράνομες μεταδημοτεύσεις και πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή. Την αθώωσή του ζήτησε προηγουμένως στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας της έδρας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, με την προσθήκη ότι αν το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, θα έπρεπε να δεχτεί ότι δεν είχε δόλο.

Η κατηγορία αφορούσε υπόθεση του 2006, οπότε φερόταν ο Α. Γκουντάρας, να έκανε 25 μεταδημοτεύσεις (χορηγούσε βεβαιώσεις μεταδημότευσης σε κατοίκους που είχαν συμπληρώσει διετία) στον τότε Δήμο Μελιβοίας, όπου ήταν δήμαρχος, που δεν ήταν νόμιμες, γιατί δεν υπήρχαν στους φακέλους όλα τα απαιτούμενα στοιχεία. Το ζήτημα έφτασε στη δικαιοσύνη, μετά από έλεγχο ελεγκτών το έτος 2008.

Στο δικαστήριο προσκομίστηκαν νέα στοιχεία, από εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλα έγγραφα και κατέθεσε ως μάρτυρας και ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Καλλιθέας, Κ. Ασκούνης, ο οποίος τόνισε ότι είναι ασαφή τα κριτήρια του νόμου για την απόδειξη του τόπου κατοικίας.

Η θέση που υποστηρίχθηκε από πλευράς κατηγορούμενου και υπεράσπισης, είναι ότι ο υπό εγγραφή στο δημοτολόγιο μπορεί να προσκομίσει οιοδήποτε πρόσφορο έγγραφο, δηλαδή λογαριασμούς ΔΕΚΟ, εκκαθαριστικό ΔΟΥ κλπ. περί του τόπου κατοικίας του.

Αν δεν έχει από αυτά, μπορεί να φέρει οιοδήποτε άλλο έγγραφο, που αν το αποδεικνύει. Οπότε ο δήμος εκδίδει βεβαίωση περί του τόπου κατοικίας. Στην περίπτωση των συγκεκριμένων ελέγχων, μπορεί οι φάκελοι να μην είχαν όλα τα έγγραφα (τυπική παράλειψη) αλλά αυτά υπήρχαν στους υπολογιστές των υπηρεσιών του δήμου, οπότε από κει θα μπορούσαν να ληφθούν αντίγραφα και να συμπληρωθούν οι φάκελοι…

   


   Διαδώστε αυτό το άρθρο