Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Λαθροϋλοτομία στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Ο γενικός γραμματέας είπε ότι υπάρχει έξαρση των φαινομένων παράνομης υλοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς. Μάλιστα τόνισε πως υπάρχουν καταγγελίες ότι σήμερα, με πρόσχημα την οικονομική και κοινωνική κρίση, οργανωμένα δίκτυα επιδίδονται σε συστηματική λαθροϋλοτομία με σκοπό το παραεμπόριο και τον πλουτισμό.

Καταγγελίες για την λαθροϋλοτομία έχει κάνει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, η οποία υποστηρίζει ότι «η παρατεταμένη κακοκαιρία, η αυξημένη τιμή του πετρελαίου και η πλημμελής φύλξαη του δάσους της Στροφυλιάς έχουν σαν αποτέλεσμα το προστατευόμενο εθνικό πάρκο να γίνεται καθημερινά βορά των λαθροϋλοτόμων».

Όπως προσθέτει «οι λαθροϋλοτόμοι δεν περιορίζονται μόνο στην κοπή ξερών ή πεσμένων δέντρων, αλλά κόβουν καθημερινά χλωρά δέντρα πεύκων, κουκουναριών και βελανιδιών».

Ο Τάσος Αποστολόπουλος ζήτησε από τις δασικές υπηρεσίες να προβούν, άμεσα, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τον περιορισμό και την εξάλειψη της λαθροϋλοτομίας. Όπως υπογράμμισε «αποτελεί χρέος μας, ως ευνομούμενη Πολιτεία και υπεύθυνη κοινωνία, να διαφυλάξουμε πάση θυσία το δασικό πλούτο της χώρας».

Διαβάστε ακόμα:
Στη μοίρα τους αφέθηκαν οι περιοχές Natura στην Ήπειρο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε