Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαγκριώτης: Δε θα διακοπούν οι εργασίες για το Μετρό Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων συναντήθηκε το πρωί με τους υπεύθυνους της Αττικό μετρό στη Θεσσαλονίκη…

μαζί με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Ο κύριος Μαγκριώτης επισκέφθηκε μάλιστα και εργοτάξια του Μετρό.
«Τρέχουμε για να κερδίσουμε το χρόνο, που χάθηκε το προηγούμενο διάστημα», είπε, όταν του ζήτησαν να σχολιάσει τη δημοσιοποίηση επιστολής, που η επικεφαλής εταιρία της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου, έστειλε στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, σχετικά με τις καθυστερήσεις και τις πιθανές συνέπειες, που θα μπορούσε να έχει η μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.
Ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι, τόσο η βασική γραμμή του μετρό, όσο και οι επεκτάσεις του προς Καλαμαριά και Δυτική Θεσσαλονίκη, αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για την επίλυση τριών βασικών προβλημάτων, που προκάλεσαν τις καθυστερήσεις.
Το ζήτημα της χρηματιδότησης έχει διευθετηθεί, είπε ο υφυπουργός.
Όσο για τις καθυστερήσεις που έγιναν λόγω των αρχαιολογικών ερευνών “μπορούν να διορθωθούν με έναν καλό συντονισμό του υπουργείου Υποδομών και των αρχαιολογικών υπηρεσιών» συμπλήρωσε.
Τέλος, ανακοινώθηκε η σύσταση άτυπου οργάνου, υπό τον κ. Μαγκριώτη και με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων των υπουργείων Υποδομών και Πολιτισμού, το οποίο θα συνεδριάζει κάθε 15 ημέρες, για να λύνει προβλήματα που θα προκύπτουν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε