Δευτέρα, 3 Ιουν.
29oC Αθήνα

Φωτιά στη Σαμοθράκη: Βοήθεια με δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Αλεξανδρούπολη – Απειλείται βενζινάδικο αλλά και σπίτια – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από thrakitoday.com
ΦΩΤΟ από thrakitoday.com

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ στη Σαμοθράκη και εντοπίζεται σε δασική έκταση στην περιοχή Κατσαμπας, με κατεύθυνση την Καμαριώτισσα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή εξαπλώθηκε ταχύτατα. Η φωτιά συνεχίζει να εξαπλώνεται και απειλείται ένα βενζινάδικο ενώ στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες.

Στο σημείο κλήθηκαν και πήγαν αρχικά 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα ενώ γύρω στις 10.30 οι φλόγες ήδη είχαν καλύψει έκταση 1 χιλιομέτρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη πηγαίνουν στη Σαμοθράκη για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα, από την Αλεξανδρούπολη κατευθύνονται 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 Πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ μίσθωσε το πλοίο ΣΑΟΣ για την μεταφορά των Πυροσβεστικών αλλά και οχημάτων του Στρατού και των Τεχνικών Υπηρεσιών.

ΦΩΤΟ από το ThrakiToday

Πηγή: ThrakiToday, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε