Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μεσολόγγι: Χτύπημα σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών-Δείτε φωτό!

ΦΩΤΟ από dete.gr
ΦΩΤΟ από dete.gr

Μέσα στο σκάφος που βλέπετε βρίσκονταν στοιβαγμένοι 44 αλλοδαποί – Θα πλήρωναν 2.500€ ο καθένας όταν έφταναν στην Ιταλία…

Κύκλωμα που μετέφερε μετανάστες με πλωτά μέσα από την Ελλάδα στην Ιταλία, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία, σε συνεργασία με το Λιμενικό, ενώ κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Μεσολόγγι, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, που κατηγορούνται ως διακινητές, καθώς και 34 μετανάστες.

Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες που είχαν για τη δράση του κυκλώματος εντόπισαν στην περιοχή του Κρυονερίου σκάφος, που όπως εκτίμησαν, πιθανόν να χρησιμοποιείτο για την μεταφορά των μεταναστών και άρχισαν να το παρακολουθούν.
To σκάφος που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές - ΦΩΤΟ από dete.gr
Ακόμα μία όψη του σκάφους των διακινητών - ΦΩΤΟ από dete.gr

Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερα οχήματα που έφθασαν στην παραλία Κρυονερίου μεταφέροντας μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια επιβίβασαν στο σκάφος.
Αυτοκίνητο που μετέφερε λαθρομετανάστες - ΦΩΤΟ από dete.gr
To φορτηγάκι των διακινητών - ΦΩΤΟ από dete.gr

Μετά τον απόπλου του σκάφους, ξεκίνησε επιχείρηση του λιμενικού για τον εντοπισμό του. Λίγη ώρα αργότερα, πλωτά μέσα από τα λιμεναρχεία της Πάτρας και του Μεσολογγίου το εντόπισαν κοντά στο νησί Οξιά και στην συνέχεια το οδήγησαν στην ακτή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε μέσα στο σκάφος βρέθηκε σύμφωνα με την Αστυνομία ο 25χρονος Ουκρανός κυβερνήτης, ο 24χρονος Ιρακινός συνεργός του καθώς και 44 αλλοδαποί, από τους οποίους μετά τον έλεγχο των εγγράφων τους, συνελήφθησαν οι 34 για παράνομη είσοδο και διαμονή στη χώρα.

Από την αστυνομική έρευνα από το τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι οι 44 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Κρυονέρι από την Αθήνα, προκείμενου να επιβιβαστούν στο σκάφος με προορισμό την Ιταλία, ενώ θα πλήρωναν με την άφιξή τους εκεί περίπου 2.500 ευρώ ο καθένας, για τη μεταφορά.

Εξάλλου, στην επαρχιακή οδό Αστακού – Μύτικα στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς σε συνεργασία με το Λιμενικό, 36 μετανάστες και όπως προέκυψε από την έρευνα οι αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν στο σημείο με φορτηγό όχημα από την Αθήνα, προκείμενου επιβιβαστούν σε πλωτό μέσο με προορισμό την Ιταλία, καταβάλλοντας ο καθένας το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Ο οδηγός του φορτηγού κατάφερε να διαφύγει, ενώ από τους 36 συνολικά αλλοδαπούς, συνελήφθησαν οι 15, καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων τους διαπιστώθηκε η μη νόμιμη είσοδος και παραμονή στη χώρα.

Όλοι οι συλληφθέντες αλλοδαποί, κρατούνται προκειμένου, σύμφωνα με την Αστυνομία, να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απέλαση τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε