Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μεθυσμένος Τούρκος νταλικιέρης έκανε βόλτες στη Λαμία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε το βράδυ του Σαββάτου στη Λαμία, το οποίο ευτυχώς έληξε χωρίς σοβαρά “παρατράγουδα”. ‘Ομως ανέδειξε ένα μεγάλο θέμα: Επαγγελματίες οδηγοί είναι στο τιμόνι υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών, ακόμη και υπό την “εξάρτηση” ηλεκτρονικών συσκευών…., με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό, για τους ανυποψίαστους οδηγούς και τις οικογένειές τους, που θα βρεθούν στο διάβα τους.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου λοιπόν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είδαν μια τεράστια νταλίκα με τουρκικές πινακίδες να κάνει “βόλτες” στην πλατεία Πάρκου. Υπέθεσαν ότι για άλλη μια φορά ένας ξένος οδηγός έχασε το δρόμο από την ελλιπή σήμανση που υπάρχει και βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα στο κέντρο της πόλης. Ο οδηγός δεν μιλούσε ούτε αγγλικά, το μόνο που ρωτούσε ήταν πως να πάει για Αθήνα. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν μεχρι τον κόμβο της Ξηριώτισσας και του έδειξαν πως να βγει στην εθνική για Αθήνα.

Περίπου μια ώρα αργότερα και ενώ οι αστυνομικοί περιπολούσαν στην περιοχή της Ροδίτσας – Μεγάλης Βρύσης, συναντούν και πάλι τον νταλικέρης να περιφέρεται στην οδό Στυλίδος, στο ύψος του ΟΑΕΔ. Αυτή τη φορά του υπέδειξαν αν βγει στην άκρη και τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο.

Μόλις πλησίασαν τον Τούρκο οδηγό της νταλίκας οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ήταν μεθυσμένος, αφού μύριζε αλκοόλ, και αμέσως κλήθηκε η τροχαία με το αλκοολόμετρο. Η μέτρηση επιβεβαίωσε τις υποψίες και ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο για να ακολουθήσει στη συνέχεια η διαδικασία του αυτοφώρου.

Με αφορμή το παραπάνω συμβάν και σύμφωνα με τα στοιχεία του LamiaReport, κάποιοι επαγγελματίες οδηγοί, κυρίως αλλοδαποί, αλλά και Έλληνες, κυκλοφορούν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Επίσης κάποιοι “επαγγελματίες” την ώρα που οδηγούν παίζουν παιχνίδια στο κινητό, το τάμπλετ, ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Ένας Βουλγαρος οδηγός νταλίκας μάλιστα είχε το laptop πάνω στο τιμόνι και οδηγούσε, όπως κατήγγειλε προ ημερών άλλος οδηγός, ο οποίος ενημερωσε και την τροχαία, δίνοντας τα στοιχεία της νταλίκας.

Αυτοί λοιπόν οι “εν δυνάμει δολοφόνοι από πρόθεση”, όπως λέει και ο Ιαβέρης, κυκλοφορούν στην εθνική οδό αλλά κυρίως στους παράδρομους για να γλυτώσουν τα διόδια, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος σοβαρότατος κίνδυνος για πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος.

Πηγή: LamiaReport

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε