Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Επίσκεψη από τον πρόεδρο του αραβικού κοινοβουλίου – Η συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού [pic]

ΦΩΤΟ από lesvospost.com
ΦΩΤΟ από lesvospost.com

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε στο γραφείο του στο παλιό Δημαρχείο Μυτιλήνης, με τον πρόεδρο του Αραβικού Κοινοβουλίου…

(δημιουργήθηκε το 2004 με απόφαση των μελών του Αραβικού Συνδέσμου), Αχμέντ Αλτζαρουάν και τη βουλευτή του ίδιου σώματος Νταλάλ Αλζαγέντ οι οποίοι επισκέπτονται το νησί. Ο δήμαρχος, καλωσόρισε τον πρόεδρο του Αραβικού Κοινοβουλίου στη Λέσβο, ενώ, όπως χαρακτηριστικά είπε «αποτελεί εξαιρετική τιμή για τη Λέσβο αλλά και για το ίδιο να υποδέχεται μια μεγάλη διεθνή προσωπικότητα, που εκπροσωπεί τα κοινοβούλια των χωρών του αραβικού κόσμου με τον οποίο η Ελλάδα και οι Έλληνες διατηρούν στενές και θερμές σχέσεις εδώ και αιώνες».

ΦΩΤΟ από lesvospost

Ο κ. Αλτζαρουάν, απαντώντας στον κ. Γαληνό, τον ευχαρίστησε για την υποδοχή και τη φιλοξενία, επισημαίνοντας τα εξής: «Εκ μέρους όλου του αραβικού κόσμου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά που φιλοξενήσατε στο νησί σας τις οικογένειές μας. Είμαστε εδώ για να καταγράψουμε τις άμεσες ανάγκες και να δηλώσουμε την αμέριστη στήριξη του Αραβικού Κοινοβουλίου. Η Ευρώπη καλείται να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες, οι οποίοι μετά τη λήξη των εχθροπραξιών θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους. Καλούμε την παγκόσμια κοινότητα και όλα τα εθνικά και υπερεθνικά κοινοβούλια να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Λέσβου και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε