Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Σβήνουν οι ελπίδες για τους 7 αγνοούμενους του πολύνεκρου ναυαγίου – 16 άνθρωποι πνίγηκαν!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι δύο γυναίκες που διασώθηκαν νοσηλεύονται σε καλύτερη κατάσταση. Νέα στοιχεία για την τραγωδία στο Αιγαίο που συγκλόνισε…

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται από αέρος και από θαλάσσης οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της βόρειας και ανατολικής Λέσβου για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων από το προχθεσινό πολύνεκρο ναυάγιο, με θύματα 16 συνολικά πρόσφυγες και μετανάστες. Επίσημα, από το ναυάγιο της πλαστικής βάρκας που είχε ξεκινήσει από την περιοχή του Μπεχράμ Καλέ στη Μικρασιατική Τρωάδα απέναντι από τη Λέσβο, διασώθηκαν δυο γυναίκες ναυαγοί, ενώ αγνοούνται επίσημα επτά άνθρωποι. Σημειώνεται ότι οι δυο διασωθείσες γυναίκες νοσηλεύονται πλέον εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ καλά στην υγεία της είναι πλέον η μια από τις δυο που είναι σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και η οποία χρειάσθηκε να νοσηλευθεί και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Εν τω μεταξύ μικρές είναι οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου εδώ και πέντε μέρες. Από το πρωί της Παρασκευής ως σήμερα Τετάρτη το πρωί στη Λέσβο πέρασαν δυο άτομα (οι δυο διασωθείσες του ναυαγίου), στη Χίο πέρασαν 90 άτομα ενώ στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.481 άτομα. Από αυτά 3.017 στη Λέσβο, 3.728 στη Χίο και 1.736 στη Σάμο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της Τουρκικής ακτοφυλακής που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου στην επίσημη ιστοσελίδα του Σώματος, τον Απρίλιο στα τουρκικά χωρικά ύδατα επιχείρησαν σε 23 περιστατικά περισυνέλεξαν δε 1187 μετανάστες και πρόσφυγες τους οποίους και προώθησαν σε καταυλισμούς στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε