Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Νεκρή μετά από επέμβαση ρουτίνας – Προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και πέθανε!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Η γυναίκα υπεβλήθη σε επέμβαση ρουτίνας για να αφαιρέσει λάμα από το πόδι της
– Προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη στο Νοσοκομείο Ζακύνθου
– Μεταφέρθηκε στο Ρίο, όπου μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική, κατέληξε
– Η 41χρονη Ε.Α ήταν μητέρα δύο ανήλικων παιδιών
– Συναγερμός στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία

Τραγική κατάληξη είχε για την Ε.Α., 41 ετών από τη Ζάκυνθο, η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας που υπεβλήθη προ ημερών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να βγάλει λάμα από το πόδι της, καθώς προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, όταν η γυναίκα ξύπνησε, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της.

Η κρισιμότητα της κατάστασης της, έκρινε αναγκαία την άμεση μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο “Παναγία Βοήθεια”.

Σήμερα τα ξημερώματα και μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ, η γυναίκα κατέληξε, αφήνοντας πίσω της δυο ανήλικα παιδιά και πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες υγιεινής στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Ζακύνθου.

Σε κατάσταση συναγερμού το νοσοκομείο Ζακύνθου

Μετά από το περιστατικό, όπως αναφέρει ο Δημοσιογράφος του Stigma 97,6 Σπύρος Λιβέρης αναστάλθηκαν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και την Παρασκευή 25/11 έγινε έλεγχος για ύπαρξη μικροβίων λοιμώξεων κ.λ.π.. Ελέγχθηκαν ο χώρος του χειρουργείου, τα υλικά, γάζες κ.λ.π. βγήκαν όλα αρνητικά.

Μάλιστα επαναλειτούργησε το χειρουργείο αλλά δυστυχώς παρουσιάστηκαν μετεγχειρητικά πάλι τα ίδια προβλήματα, σε πιο ελαφρά μορφή, και ο ασθενής διακομίστηκε στην Πάτρα για λόγους ασφαλείας.

Κατόπιν αναστάλθηκαν όλα τα χειρουργεία, ενημερώθηκε το υπουργείο Υγείας και το κέντρο λοιμώξεων. Αναμένεται κλιμάκιο από την Αθήνα αύριο στο νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά και στο Ρίο για να διερευνήσει τα αίτια. Θα διερευνηθεί αν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Μέχρι τότε δεν θα γίνει κανένα χειρουργείο ούτε καισαρικές για λόγους ασφαλείας.

Θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά σε ελεγμένο χώρο.

Πηγή: tempo24

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε