Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Νιόπαντροι από τη Συρία εχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ από Ιχνηλάτες Ερμιονίδας
ΦΩΤΟ από Ιχνηλάτες Ερμιονίδας

Μια συγκινητική ιστορία εκτυλίσσεται στο ξενοδοχείο που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες στο Πορτοχέλι.

Το νιόπαντρο ζευγάρι των εικονιζόμενων προσφύγων, λίγο πριν ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι για την Ευρώπη ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου. Το… “γαμήλιο ταξίδι” όμως δεν ήταν συνηθισμένο. Έφυγαν κρυφά από την πατρίδα τους, έφτασαν στην Τουρκία, και από εκεί παράνομα κατέληξαν στην Ελλάδα, αφού διέσχισαν με το Αιγαίο, κινδυνεύοντας να πνιγούν.

Κατέληξαν στη συνέχεια στην Ειδομένη και από εκεί, μην αντέχοντας άλλο την κατάσταση που επικρατούσε, με λεωφορεία έφτασαν στην Αθήνα και από εκεί σε ξενοδοχείο στο Πορτοχέλι, όπου παραμένουν μαζί με ακόμα 200 πρόσφυγες. Μετά τα τελευταία γεγονότα στις Βρυξέλλες και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα μπορέσουν να φτάσουν στον προορισμό τους, την ευρωπαϊκή χώρα που ονειρεύονται να χτίσουν τη ζωή τους.

Ούτε καν γνωρίζουν πού θα πάνε εντός της Ελλάδας τις επόμενες ημέρες, όταν λήξει η φιλοξενία τους από την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ στο ξενοδοχείο που βρίσκονται. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η συμφωνία με τα ξενοδοχεία στο Πορτοχέλι και στο Λυγουριό, λήγει στις 31 Μαρτίου. Για τη συνέχεια κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τους πρόσφυγες αυτούς.

Πηγή: anagnostis
Φωτογραφία: Ιχνηλάτες Ερμιονίδας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε