Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ο Μπουτάρης δεν κάνει τίποτα! Κατεβάζει συνέχεια τον πήχη”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η ΝΔ ανησυχεί για την πορεία του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, δήλωσε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Βίκυ Ευταξά, η οποία επιτέθηκε φραστικά και εναντίον του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια σημερινής της συνέντευξης Τύπου.

“Όταν ήταν η ευκαιρία να ιδιωτικοποιηθεί με καλό τίμημα, την είχαν σταματήσει τη διαδικασία οι σημερινοί κυβερνώντες και οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ. Τώρα τι θα γίνει; Ποιο είναι το μέλλον του Λιμανιού;” αναρωτήθηκε η κ. Ευταξά και πρόσθεσε πως η ΝΔ παρακολουθεί από κοντά το θέμα κι έχει συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση.

Η κ. Ευταξά κατηγόρησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι “δεν κάνει τίποτε” και “κατεβάζει συνέχεια τον πήχη” για την πόλη, την οποία, όπως είπε, έχει οδηγήσει σε “ακινησία” και πρόσθεσε πως η ΝΔ θα εντείνει την αντιπολίτευση απέναντι στη διοίκηση Μπουτάρη στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

“Ο κ. Μπουτάρης δεν είναι ο φέρελπις, ευπατρίδης μεγαλοαστός, κάνει ο ίδιος διαχείριση” παρατήρησε. Ως προς τη διεκδίκησή του για την Α΄ προβλήτα του Λιμανιού, είπε ότι ο δήμαρχος “παραβίασε ανοιχτές πόρτες”, καθώς η ίδια θεωρεί πως σε οποιαδήποτε περίπτωση ιδιωτικοποίησης δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στη χρήση των χώρων της Α΄ προβλήτας που έχουν αγκαλιάσει οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. Καταφέρθηκε εναντίον του δημάρχου και για τα έργα, που επέλεξε να εντάξει στο πρόγραμμα χρηματοδότησης από το δάνειο των 20.000.000 ευρώ, το οποίο αποφάσισε να πάρει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά τις γκρίνιες στο εσωτερικό της ΝΔ σχετικά με τη δραστηριότητα όσων επιθυμούν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές, η κ. Ευταξά τις χαρακτήρισε “κατώτερες των περιστάσεων” και σημείωσε ότι στα ψηφοδέλτια θα μπουν και νέα πρόσωπα και δυνατά και αναγνωρίσιμα.

Για τις αντιδράσεις μελών της απερχόμενης ηγεσίας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης ως προς τη διαδικασία εγγραφών στην παράταξη, σημείωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μια «ιδιότυπη κατάληψη» στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη από μέλη της ΔΑΠ, τα οποία διαφωνούσαν με την εγκύκλιο που είχε εκδοθεί για τις εγγραφές. Επισήμανε ότι αυτή η στάση τους ήταν “έμμεση αμφισβήτηση” της απόφασης για επανεκκίνηση της ΔΑΠ και πρόσθεσε πως οι εγγραφές δεν μπορούν να γίνουν “με όρους τσιφλικιού”, αλλά με τη διαδικασία που αποφασίστηκε από τη ΝΔ, την ΟΝΝΕΔ και την ηγεσία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Το Σάββατο, 11 Μαρτίου, θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, και η τομεάρχης Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, οι οποίες θα μιλήσουν σε κομματικές εκδηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε