Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο εκσυγχρονισμός στην ύδρευση της Δράμας θα στοιχίσει 7.846.930 ευρώ!

Ο εκσυγχρονισμός στην ύδρευση της Δράμας θα στοιχίσει 7.846.930 ευρώ!

Ένα σημαντικό και μεγάλο έργο που θα εκσυγχρονίσει το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου ύδρευσης και θα βελτιώσει την ποιότητα του πόσιμου νερού ετοιμάζεται να υλοποιήσει ο Δήμος.

Η παρουσίαση του έργου έγινε από τον δήμαρχο, Κυριάκο Χαρακίδη, από κοινού με τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δράμας (ΔΕΥΑΔ), Γιώργο Καλαϊτζίδη, και το διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, Χρήστο Βογιατζή.

Ο κ. Χαρακίδης υπογράμμισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΔ από την ίδρυσή της με χρήματα που εξασφαλίστηκαν μέσα στο 2011 με την υποβολή της σχετικής μελέτης. Το έργο επιλέχθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και αφορά την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο 40% του πολεοδομικού ιστού της πόλης.

“Στόχος του έργου”, σημείωσε ο κ. Χαρακίδης, “είναι η μείωση των διαρροών και του κόστους συντήρησης του δικτύου, η αποφυγή του κοινωνικού κόστους από τις διακοπές για συντήρηση, η μείωση των ανθρωποωρών εργασίας, η δραστική μείωση των βλαβών, η μείωση του περιβαλλοντικού κόστους και η μείωση κατανάλωσης ρεύματος”.

Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι το ποσό της ίδιας συμμετοχής για την κατασκευή του έργου ανέρχεται στις 860.000 ευρώ και η απόσβεση του κόστους κατασκευής εκτιμάται ότι θα γίνει σε λιγότερο από δύο χρόνια χωρίς καμία δανειακή επιβάρυνση.

Στη διάρκεια της παρουσίασης έγινε αναφορά και στο συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα από πλευράς της ΔΕΥΑΔ το οποίο ξεπερνά τα 25.000.000 ευρώ. Στόχος της ΔΕΥΑΔ και της Δημοτικής Αρχής είναι αφενός η παροχή άφθονου και υγιεινού νερού και αφετέρου η παροχή φθηνότερου νερού για τον καταναλωτή με μειωμένο κόστος άντλησης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε