Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Εγκατέλειψε αυτό το μωρό σε ξενοδοχείο της Αθήνας – Νέες έρευνες για την υπόθεση που προκαλεί συζητήσεις (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Η ιστορία ξεκινά πολλά χρόνια πριν και εκτυλίσσεται στη Ρόδο, στην Αθήνα αλλά και στην Γερμανία…

Τη Ροδίτικης καταγωγής φυσική της μητέρα αναζητά μία 50χρονη, η οποία δόθηκε για υιοθεσία όταν ήταν μερικών μηνών! Η ιστορία ξεκινά πολλά χρόνια πριν και εκτυλίσσεται στη Ρόδο, στην Αθήνα αλλά και στην Γερμανία. Η 50χρονη, εδώ και χρόνια αναζητά την φυσική της μητέρα δια μέσου της νόμιμης οδού, δηλαδή των αρμοδίων κοινωνικών υπηρεσιών, στις οποίες έχει καταθέσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσής της. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα αρχίζουν στη Ρόδο το 1966 οπότε και γεννιέται ένα κορίτσι το οποίο λίγους μήνες αργότερα όταν δηλαδή ήταν σε ηλικία 6 ή 8 μηνών «βρέθηκε» ως έκθετο στην Αθήνα. Η βιολογική μητέρα του μωρού, έμεινε σε κάποιο ξενοδοχείο κοντά στα Χαυτεία Αθηνών. Εκεί η νεαρή μητέρα ανέφερε στον ξενοδόχο ότι έπρεπε να επιστρέψει στην Γερμανία , όπου εργαζόταν ή βρισκόταν με την οικογένεια της, αλλά δεν μπορούσε να πάρει το μωρό μαζί της! Γι’ αυτό και τον ρώτησε αν γνώριζε κάποια καλή οικογένεια για να δώσει το μωρό, χωρίς να χρειάζεται η ίδια να παρουσιαστεί για συναίνεση.

ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Ο ξενοδόχος (μετέπειτα και νονός του κοριτσιού) πράγματι της είπε ότι γνώριζε μια τέτοια οικογένεια και για να μην έχουν πρόβλημα με τις αρχές το παιδί παρουσιάστηκε ότι βρέθηκε μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του. Η οικογένεια αυτή που «βρήκε» το κοριτσάκι, ήταν γνωστή με τα ονόματα «Μήτσος ο Κρητικός και κυρία Κατίνα» και διατηρούσαν στεγνοκαθαριστήριο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η 50χρονη, η ίδια ήταν το 3ο ή 4ο παιδί της οικογενείας. Η βιολογική της οικογένεια έμενε και εργαζόταν στην Στουτγάρδη της Γερμανίας και η ηλικία της μητέρας τότε ήταν περίπου 30 ετών, με καστανά χαρακτηριστικά. Η ίδια παρακαλεί, σε όποιον θυμίζει κάτι αυτή η ιστορία ή διακρίνει ομοιότητα με τις φωτογραφίες όπου το παιδί ήταν ενός έτους, να απευθυνθεί στην Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας (υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός κ. Βορεινάκη Κατερίνα και στο τηλέφωνο 22413 64429). Οποιαδήποτε πληροφορία είναι σημαντική και μπορεί να βοηθήσει την έρευνα.

Πηγή: rodiaki.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε