Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σεισμός στα Γιάννενα: Νέο βίντεο από τον “κρατήρα” που άνοιξε στο Καλπάκι – Πρωτοφανείς εικόνες

Σεισμός στα Γιάννενα: Νέο βίντεο από τον “κρατήρα” που άνοιξε στο Καλπάκι – Πρωτοφανείς εικόνες

Νέες συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο όπου σημειώθηκε υποχώρηση εδάφους σε οικόπεδο στον περιφερειακό δρόμο Καλπακίου, δίπλα σε μία στάνη.

Για καλή του τύχη ο βοσκός και τα ζώα δεν βρίσκονταν στο σημείο την ώρα που υποχώρησε η γη.

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της μεγάλης καθίζησης καθώς στο σημείο εκδήλωσης του γεωλογικού φαινομένου δημιουργήθηκε ένας πολύ μεγάλος κρατήρας.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΠΥ που βρέθηκαν σήμερα Σάββατο (22.10.2016) στο σημείο, το οποίο για λόγους ασφαλείας έχει αποκλειστεί,το βάθος του “κρατήρα” ξεπερνά τα 20 μέτρα, ενώ η επιφάνεια της καθίζησης αγγίζει τα 200 μέτρα.

Στην περιοχή βρίσκονται και αρκετοί κάτοικοι, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν στο epirus-tv-news δεν έχουν δει κάτι ανάλογο κατά το παρελθόν.

“Μένω στην περιοχή εδώ και 60 χρόνια και ποτέ μου δεν έχω δει κάτι ανάλογο”, σημείωσε χαρακτηριστικά συνταξιούχος, ενώ ένας άλλος ηλικιωμένος δεν έκρυψε την ανησυχία των κατοίκων του Καλπακίου.

Στο σημείο αναμένεται κλιμάκιο του ΙΓΜΕ  για την εκτίμηση της κατάστασης.

Σύμφωνα πάντως  με τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ.Καψάλη, οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών δείχνουν πως το φαινόμενο έχει σχέσεις με τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στην περιοχή ,εδώ και μια εβδομάδα μετά τον μεγάλο σεισμό του περασμένου Σαββάτου.

Πηγή: epirus-tv-news
Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε