Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σέρρες: “Οι επιβάτες έφυγαν βίαια προς τα δεξιά” – Τι λέει καθηγητής για την ανατροπή του λεωφορείου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Άγιο φαίνεται πως είχαν οι μαθητές δημοτικού σχολείου και οι γονείς τους που επέβαιναν σε τουριστικό λεωφορείο, το οποίο εξετράπη της πορείας του στο 38ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Σερρών – Καβάλας και στη συνέχεια ανετράπη, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κανένας σοβαρός τραυματισμός.

 Το ατύχημα συνέβη στις 08.45 το πρωί, στην περιοχή της Αγγίστας. Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο προγραμματισμένης σχολικής εκδρομής.

Όπως είπε στο newsIT.gr ο κ. Τσιμικίδης, καθηγητής:

“Εγώ αυτό που αντιλήφθηκα είναι ότι το όχημα έφυγε δεξιά από το οδόστρωμα, πάτησε δηλαδή πέρα από την άσφαλτο, στο χώμα. Έβλεπα που ήταν σχετικά πιο χαμηλά από το οδόστρωμα. Για κάποια μέτρα, 20 – 25 μέτρα προσπάθησε να το επαναφέρει. Αλλά μετά, το έδαφος στο οποίο “πατούσε” ήταν πιο χαμηλά και έφυγε, ντελαπάρισε το λεωφορείο δεξιά. Δεν συγκρουστήκαμε με άλλο όχημα… Οι επιβάτες “έφυγαν” βίαια προς τα δεξιά οπότε είχαμε τραυματίες. Είχαμε και δύο παιδιά τα οποία τραυματίστηκαν. Πάντως δεν είχαμε κάποιον που να έχει χάσει τις αισθήσεις του”. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι διοικητές των νοσοκομείων Καβάλας, Αθανάσιος Καρασαββόγλου και Δράμας, Νικόλαος Λιατσής, συνολικά 21 παιδιά και γονείς τραυματίστηκαν ελαφρά στη διάρκεια του ατυχήματος. Από το σύνολο των τραυματιών, οι 15 μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σερρών, τέσσερις στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και δύο στο νοσοκομείο Δράμας, όλοι εκτός κινδύνου, ενώ κάποιοι νοσηλεύονται για καθαρά προληπτικούς λόγους, σύμφωνα πάντα με τους διοικητές των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Το Τμήμα Τροχαίας Σερρών συνεργασία με τα τμήματα Τροχαίας Καβάλας και Δράμας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια του ατυχήματος, συλλέγοντας στοιχεία και πληροφορίες απ’ όλους τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύμφωνα την επίσημη ανακοίνωση του εθνικού κέντρου επιχειρήσεων υγείας:

Σήμερα, 26 Μαΐου 2017 και ώρα 09:05, το ΚΕΠΙΧ/ΕΚΕΠΥ ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών, το ΕΚΑΒ Καβάλας και την υπεύθυνη του ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδος για αυτοκινητιστικό ατύχημα που σημειώθηκε στο δρόμο Κρηνίδες – Λευκοθέας στην περιοχή Μπατίστα Σερρών και αφορούσε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές και συνοδοί τους. Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο και απέστειλε στο σημείο του συμβάντος εννέα 9 ασθενοφόρα ενώ άμεσα τέθηκαν από το ΕΚΕΠΥ σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τα Νοσοκομεία Σερρών, Δράμας και Καβάλας.

Συνολικά διακομίστηκαν:

• Στο Γ.Ν. Σερρών 16 ενήλικες και 14 παιδιά Παραμένουν για νοσηλεία προληπτικά 11 ενήλικες και 5 παιδιά, ενώ μια γυναίκα 63 ετών με κάταγμα σπονδυλικής στήλη διακομίζεται στο ΑΧΕΠΑ

• Στο Γ.Ν. Καβάλας 3 ενήλικες και 1 παιδί Παραμένουν για νοσηλεία 2 ενήλικες.

• Στο Γ.Ν. Δράμας 1 παιδί και η μητέρα του Παραμένουν προληπτικά για νοσηλεία. Κανένας από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε