Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σπάρτη: Η στιγμή που αγρότες κλείνουν την εφορία με άχυρα – Δείτε τις εικόνες της κατάληψης (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ από report24.gr
ΦΩΤΟ από report24.gr

Οι αγρότες έφτασαν στην εφορία της Σπάρτης με τα τρακτέρ τους και ακολούθησαν οι απίθανες εικόνες που θα δείτε…

Με τα τρακτέρ έφτασαν λίγο πριν τις 07.00 το πρωί οι αγρότες στην εφορία Σπάρτης και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη και κλείσιμο της κεντρικής εισόδου. Τα μπλόκα αγροτών Σπάρτης, Δήμου Ευρώτα και Αν.Μάνης με συντονισμένες κινήσεις έκλεισαν την εφορία της πόλης και προχωρούν δυναμικά στις κινητοποιήσεις. Στη συνέχεια σφράγισαν την είσοδο της ΔΟΥ με μπάλες σανού, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να ανέβουν στην Αθήνα. Δείτε τι ακριβώς συνέβη… 

Παράλληλα, αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται στα μπλόκα των εθνικών οδών, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή στην Αθήνα. Εν τω μεταξύ την ώρα που τα Τέμπη παραμένουν κλειστά μέχρι νεοτέρας ενώ το τελωνείο του Προμαχώνα άνοιξε το βράδυ της Τρίτης (09.02.2016), το αγροτικό κίνημα εμφανίζει σημάδια… διάσπασης με αφορμή και τη συγκέντρωση στην Αθήνα. Όλα αυτά ενώ σήμερα Τετάρτη (10.02.2016) η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, με γενικό θέμα: “Γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα, τι διεκδικούμε και γιατί”.

Ο Κώστας Τζέλας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega τόνισε πως οι αγρότες της περιοχής έχουν αποφασίσει να κατέβουν στην Αθήνα και κάλεσε τους αγρότες από όλη τη χώρα να κατέβουν “σε αυτό το τριήμερο συλλαλητήριο για να πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα πίσω”.

Αντίθετα από τους αγρότες της Νίκαιας, εκείνοι των Τεμπών έχουν αποφασίσει να μην κατεβάσουν τα τρακτέρ τους στην Αθήνα. “Είναι μια επιλογή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε χωρισμένοι ή διασπασμένοι. Θεωρήσαμε ότι τα τρακτέρ είναι αυτή τη στιγμή στο δρόμο στο μπλόκο των Τεμπών και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που είναι στα υπόλοιπα μπλόκα και πιστεύουμε ότι ο αγώνας από εκεί πρέπει να γίνει, σκληραίνοντας τα μέτρα με επ’ αόριστον κλείσιμο. Την Παρασκευή που γίνεται το συλλαλητήριο στην Αθήνα, οι περισσότερες υπηρεσίες είναι κλειστές, στη Βουλή θα επικρατεί ησυχία, οπότε ποιον να εμποδίσουμε εκεί στο Σύνταγμα;”, δήλωσε στο Mega ο Φάνης Τραγάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών.

Πηγή: report24.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε