Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σπίρτζης: Αθήνα – Ιωάννινα σε τρεισήμισι ώρες μέσω της Ιονίας οδού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Πολλές εργασίες στον αυτοκινητόδρομο της Ιονίας οδού, όχι μόνο είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων, αλλά και νωρίτερα”, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μετά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο στην περιοχή της Αμβρακίας, στην Αιτωλοακαρνανία.

Μάλιστα, ο Χρήστος Σπίρτζης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οφέλη που θα προκύψουν μετά την λειτουργία του αυτοκινητόδρομου. Όπως είπε, η απόσταση από την Αθήνα μέχρι το Αγρίνιο θα καλύπτεται χρονικά σε περίπου δυόμισι ώρες και μέχρι τα Ιωάννινα σε κάτι λιγότερο από τρεισήμισι ώρες». Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον υπουργό, ότι η περιοχή αναβαθμίζεται και τουριστικά.

Επίσης, πρόσθεσε ότι “η Ιόνια οδός μας δίνει την πρόσβαση, μέσω της Εγνατίας οδού, με την Θεσσαλονίκη, με μεγάλα αστικά κέντρα και λιμάνια της χώρας, καθώς και με τις σιδηροδρομικές υποδομές και τα εμπορευματικά κέντρα που θα γίνουν”.

Ως εκ τούτου, ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης, “δεν θα υπάρχει πλέον γωνιά της πατρίδας μας που δεν θα μπορεί να έχει τις απαραίτητες οδικές μεταφορές και τις οδικές συνδέσεις για να αναπτυχθεί, σε επίπεδο πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης, αλλά και στον τομέα του τουρισμού”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε