Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Συνελήφθη 46χρονος στην Θεσσαλονίκη – Θεωρείται στέλεχος διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών

Συνελήφθη 46χρονος στην Θεσσαλονίκη – Θεωρείται στέλεχος διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών

Αεροπορικές μεταφορές ναρκωτικών ουσιών, μέσω του αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με προορισμό την Κρήτη, κατηγορείται ότι έκανε 46χρονος Έλληνας, που συνελήφθη, ύστερα από έφοδο της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Ο συλληφθείς χαρακτηρίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως ηγετικό στέλεχος διεθνούς κυκλώματος, το οποίο εισήγαγε από τη Βουλγαρία μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και τις διακινούσε στην ελληνική επικράτεια.

Ο 46χρονος φέρεται να παραλάμβανε τα ναρκωτικά από τη γειτονική χώρα και στη συνέχεια, επιλέγοντας αεροπορικά δρομολόγια, τα έστελνε από τη Θεσσαλονίκη προς την Κρήτη. Εκτιμάται δε ότι οι ουσίες «ταξίδευαν» μέσα σε χαρτοκιβώτιο και επιμελώς κρυμμένες σε νάιλον συσκευασίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προκειμένου το περιεχόμενο του φορτίου να μην γίνει αντιληπτό από τις Αρχές, ο 46χρονος κατηγορείται ότι τοποθετούσε στο εσωτερικό του χαρτοκιβωτίου έναν ενισχυτή ήχου, δηλώνοντας τη συγκεκριμένη συσκευή ως προϊόν προς μεταφορά.

Ο ίδιος ταξίδευε οδικώς και ακτοπλοϊκώς στην Κρήτη, απ’ όπου παραλάμβανε τα ναρκωτικά. Σε έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε, κατασχέθηκαν δύο δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 311 γραμ., 240 ευρώ σε μετρητά, κινητά τηλέφωνα και δύο αεροπορικά εισιτήρια. Επιπλέον, βρέθηκαν ένα χαρτοκιβώτιο που περιείχε έναν ενισχυτή ήχου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε