Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσ/νίκη: Υπεξαίρεση και πλαστογραφία στα νεκροταφεία του δήμου!

Θεσ/νίκη: Υπεξαίρεση και πλαστογραφία στα νεκροταφεία του δήμου!
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.10.2011 | 19:05
Πρώτη δημοσίευση: 06.10.2011 | 18:53

Διαβάστε πως βγήκε στο φως η κομπίνα και τι ενέργειες έχει κάνει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης...

Υπόθεση πλαστογραφίας παραστατικών του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεξαίρεσης χρημάτων ανακαλύφθηκε στο χώρο των κοιμητηρίων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών υπαλλήλων του Δήμου, ενώ ενημέρωσε αρμοδίως το ΣΔΟΕ για την ύπαρξη πλαστών διπλοτύπων είσπραξης και πλαστογραφίας σφραγίδων και υπογραφών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Άμεσα, εξάλλου, ο κ. Μπουτάρης θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται γνωστό γραφείο κηδειών της πόλης, έπεσε στην αντίληψη της δημοτικής Αρχής, όταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ζητήθηκε από συγγενείς θανόντος να καταβάλουν χρεωστούμενες εισφορές για την παράταση του χρόνου ταφής του ενταφιασμένου συγγενή τους. Οι συγγενείς, ωστόσο, παρουσιάζοντας και τα σχετικά παραστατικά, επέμειναν πως είχαν πράγματι καταβάλει το απαιτούμενο ποσό.

Καθώς, όμως, η αρμόδια υπηρεσία των κοιμητηρίων δεν είχε καταχωρημένο το σχετικό ποσό στο ταμείο της, ενημέρωσε αρμοδίως την δημοτική αρχή και, έπειτα από έλεγχο, διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για πλαστά παραστατικά που ουδεμία σχέση έχουν με τον δήμο Θεσσαλονίκης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο