Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Aντιδράσεις για τυχόν μείωση του ποσοστού του δημοσίου στον ΟΛΘ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για «προσωπική κόκκινη γραμμή» στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας…

Στέλιος Αγγελούδης, σημειώνοντας πως τάσσεται υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού, ο οποίος χάνεται όταν το ποσοστό του δημοσίου πέσει κάτω από το 51%. «Όταν γίνει αυτό, δεν θα υπηρετήσω μια τέτοια πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Αγγελούδης σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει μια άλλη έκφραση, σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, «που λέγεται αξιοποίηση και εκμετάλλευση κάποιου χώρου από ιδιώτη, όπου το δημόσιο θα είναι παρόν, θα έχει πλειοψηφία και θα διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα».

Ο κ. Αγγελούδης άνοιξε απόψε την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την πρώτη, μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, κατά την οποία το δημοτικό συμβούλιο ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις και τις προοπτικές του Λιμανιού.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ ενημέρωσε το Σώμα πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ο διαγωνισμός για την κατασκευή και παραχώρηση της μαρίνας στην α’ προβλήτα, που θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 250 γιότ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε