Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Κλειστά μουσεία λόγω ελλείψεων!

Θεσσαλονίκη: Κλειστά μουσεία λόγω ελλείψεων!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.01.2011 | 16:15
Πρώτη δημοσίευση: 04.01.2011 | 15:59

Το 2011 βρίσκει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης κλειστά για το κοινό, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεών τους σε προσωπικό ασφαλείας...

Όπως ανακοινώθηκε από το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο, η έλλειψη φυλακτικού προσωπικού θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστές οι δύο μόνιμες εκθέσεις του «Στους Μύλους της Μακεδονίας και της Θράκης» και «Μακεδονία- Θράκη: Παραδοσιακές ενδυμασίες, 1860-1960», ενώ θα λειτουργεί για το κοινό μόνο η περιοδική έκθεση «Το μάθημα της παράδοσης». Επίσης, όλες οι εκθέσεις συμπεριλαμβανομένης και της περιοδικής θα παραμείνουν κλειστές τις Κυριακές, «λόγω μη έγκρισης των υπερωριών και εξαιρέσιμων των φυλάκων για το 2011».

Την ίδια ώρα το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ανακοινώνει ότι θα παραμείνει προσωρινά κλειστό μέχρι να γίνει πρόσληψη έκτακτου φυλακτικού προσωπικού. Για το κοινό θα λειτουργεί μόνο η έκθεση του εικαστικού καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Ξενάκη, στην πτέρυγα των περιοδικών εκθέσεων. Η έλλειψη προσωπικού δεν επηρεάζει τη λειτουργία του μουσείου του Λευκού Πύργου (ανήκει στην αρμοδιότητα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού), το οποίο θα συνεχίσει να είναι επισκέψιμο για το κοινό.

Το πρόβλημα της έλλειψης έκτακτου προσωπικού αντιμετωπίζει και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε να κρατά κλειστό ένα τμήμα της μόνιμης έκθεσης εκ περιτροπής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο