Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – Τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με κανονικούς ρυθμούς, αν και υπό βροχή, συνεχίζεται και σήμερα η έξοδος των εκδρομέων από τη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Πάσχα…

Χθες, σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού (Νέα Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, Παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών, Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου, Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, Εγνατία Οδός) κινήθηκαν περισσότερα από 83.000 οχήματα. Συγκεκριμένα, το προηγούμενο 24ωρο εξήλθαν από τη Θεσσαλονίκη 43.450 αυτοκίνητα και εισήλθαν συνολικά 40.350. Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και επί ποδός βρίσκεται το σύνολο των δυνάμεων της προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκδρομείς, κατά την έξοδό τους για τον εορτασμό του Πάσχα.

Σήμερα, έως τις 4 το απόγευμα απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.), όπως επίσης στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο έως το 97ο χλμ. Την Δευτέρα του Πάσχα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στο ρεύμα εισόδου των παραπάνω οδικών δικτύων. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, ειδικά συνεργεία θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία, όπου αυτό απαιτηθεί,ενώ έχουν δοθεί εντολές στο προσωπικό για αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επιρροή αλκοόλ, την αντικανονική προσπέραση, την οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, αλλά και τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε