Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: ''Οχι'' της ΠΕΚ στην πώληση της Δωδώνης!

Θεσσαλονίκη: ''Οχι'' της ΠΕΚ στην πώληση της Δωδώνης!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.05.2011 | 16:09
Πρώτη δημοσίευση: 25.05.2011 | 15:55

Να μην προχωρήσουν στην πώληση της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη" καλεί την ΑΤΕbank και την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ)...

προειδοποιώντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, «θα βρουν απέναντί τους σύσσωμο τον κτηνοτροφικό κόσμο». Με σημερινή ανακοίνωση, η ΠΕΚ σημειώνει ότι στηρίζει τον αγώνα των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων κατά της πώλησης της εταιρίας.

Καλεί επίσης τους κτηνοτρόφους να μην πληρώσουν την εισφορά του ΕΛΓΑ, επισημαίνοντας ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ πρέπει να τη μετατρέψουν από υποχρεωτική σε προαιρετική. Με ανακοίνωσή της, η ΠΕΚ υποστηρίζει ότι ο νέος κανονισμός του οργανισμού τον μετατρέπει «σε εισπρακτικό μηχανισμό σε βάρος των κτηνοτρόφων».

Κάνει, τέλος, λόγο για έλλειψη προστασίας των κτηνοτρόφων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΕΛΟΓΑΚ, ιδίως κατά την περίοδο του Πάσχα, όταν -όπως ισχυρίζεται- «το μέτωπο εμπόρων κρεοπωλών και πολυκαταστημάτων, με την καθοδήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης, ανάγκασε τους κτηνοτρόφους να πουλήσουν τα αμνοερίφια κατά 1 ευρώ φτηνότερα, χωρίς να καρπωθεί τη μείωση ο καταναλωτής».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook