Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στο ”σκαμνί” ο εγκέφαλος και η σύζυγος της μαφίας που δάνειζε και εκβίαζε!

Θεσσαλονίκη: Στο ”σκαμνί” ο εγκέφαλος και η σύζυγος της μαφίας που δάνειζε και εκβίαζε!

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να καθίσουν δώδεκα άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή…

στο κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε πέρσι τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο 35χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος και η σύζυγός του.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 795/2012 βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το κύκλωμα δρούσε από το 2006 στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του και στην Αθήνα.

Θύματά του ήταν ως επί το πλείστον επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι δανείζονταν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους. Μάλιστα, μεταξύ των «δανειοληπτών» της οργάνωσης ήταν η ΠΑΕ Ηρακλής, με αντάλλαγμα, όπως είχε γίνει γνωστό τότε, την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Ενδεικτικό της δράσης του κυκλώματος είναι ότι μόνο για το 2009, ο τοκογλυφικός δανεισμός είχε ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Προκειμένου δε να νομιμοποιήσουν τα χρηματικά ποσά από την παράνομη δραστηριότητά τους, ο 35χρονος Ελληνοσύριος και η σύζυγός του αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα, ακίνητα και κοσμήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Χανιά: Τον κακοποιούσε και τον άφησε να πεθάνει αλυσοδεμένο κάτω από τον καυτό ήλιο!

Πρέβεζα: Μια… ψαριά που θα θυμάται για πάντα!

Ρόδος:Το γαμήλιο ταξίδι τελείωσε άδοξα – Ο γαμπρός με χειροπέδες!

Λάρισα: Αβάσταχτος πόνος και συγκίνηση για τον θάνατο πρώην καταδρομέα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε