Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τα τούβλα έκρυβαν 100.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα

ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πλήγμα στα κυκλώματα μεταφοράς, εμπορίας και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων πέτυχαν αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με τον εντοπισμό και την κατάσχεση περισσότερων 100.000 αδασμολόγητων πακέτων με τσιγάρα και την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη 58χρονου αλλοδαπού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών οι διαφυγόντες δασμοί ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ!

Οι συσκευασίες των λαθραίων τσιγάρων που ήταν κρυμμένες, βρέθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στα Διόδια Μαλγάρων από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης στο ΙΧ φορτηγό– τράκτορα, με καρότσα, που οδηγούσε ο συλληφθείς.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν στο εσωτερικό του ρυμουλκούμενου οχήματος, παλέτες με συσκευασμένα γύψινα τούβλα, στο εσωτερικό των οποίων βρίσκονταν συνολικά 105.580 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Μάλιστα για να καταστεί δύσκολος ο εντοπισμός των λαθραίων τσιγάρων, τα τούβλα που βρίσκονταν στο επάνω μέρος κάθε παλέτας φαίνονταν συμπαγή, ενώ το εσωτερικό τους ήταν κοίλο, προκειμένου να αποκρύπτονται οι συσκευασίες. Σε βάρος του 58χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε