Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Τραγωδία με παράνομο μετανάστη στον Έβρο! Σκοτώθηκε σε αστυνομική καταδίωξη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Νεκρός είναι ένας 30χρονος από την Ερυθραία, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν μαζί με άλλους 6 μετανάστες, βγήκε από την πορεία του και αναποδογύρισε στην Εγνατία οδό, κοντά στην Αλεξανδρούπολη.

Προηγουμένως, σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, ο οδηγός του αυτοκινήτου πάτησε γκάζι και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα. Όμως αντί να ξεφύγει, έγινε το τροχαίο.

Σε έλεγχο της αστυνομίας στο σημείο του δυστυχήματος, βρέθηκαν 6 παράνομοι μετανάστες, ανάμεσά τους και ο νεκρός 30χρονος
ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην περιοχή εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ο 43χρονος οδηγός του αυτοκινήτου και διακινητής των μεταναστών, μαζί με έναν ακόμη μη νόμιμο μετανάστη, που προσπαθούσα να ξεφύγουν.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στη Βιομηχανική περιοχή Αλεξανδρούπολης, ακινητοποιήθηκε ακόμη ένα αυτοκίνητο των διακινητών και συνελήφθησαν ένας 39χρονος Έλληνας και ένας 40χρονος αλλοδαπός που ήταν μέσα.
Λίγο αργότερα, ομάδα των αστυνομικών, εντόπισε στην αγροτική περιοχή του Πόρου Φερών, και συνέλαβε τον 30χρονο διακινητή – καθοδηγητή, οποίος είχε μεταφέρει τους μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στη χώρα μας, ενώ αναζητείται και ένα τρίτο αυτοκίνητο που κατάφερε να διαφύγει.

Το πτώμα του μετανάστη που τραυματίσθηκε θανάσιμα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Στο μεταξύ, ακόμη ένα πτώμα μη νόμιμου μετανάστη που βρέθηκε σε κατάσταση σήψης, στην παρέβρια περιοχή Λυκόφως Έβρου, μεταφέρθηκε για νεκροτομή στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Πάντως σύμφωνα με την αστυνομία, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και εκτιμάται ότι πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει κολυμπώντας τον ποταμό Έβρο.

Διαβάστε ακόμα:

Αγαθονήσι:Ξύλο ανάμεσα σε λαθρομετανάστες και κατοίκους – Δεν τους άφησαν να φύγουν!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε