Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τρίκαλα: "Πράσινο φως" για δύο αντιπλημμυρικά έργα

Τρίκαλα: `Πράσινο φως` για δύο αντιπλημμυρικά έργα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.09.2011 | 07:22
Πρώτη δημοσίευση: 28.09.2011 | 21:23

Υπογράφτηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από τον Άξονα 4 "Αειφόρος Ανάπτυξη" και "Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία" του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας, δύο σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων.

Το ένα είναι η "Αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμών ΠΕ Τρικάλων" προϋπολογισμού 1.107.000 ευρώ και το άλλο η "Διευθέτηση Ρέματος Παλαιομονάστηρου Δ. Πύλης", προϋπολογισμού 630.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, η "Αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμών ΠΕ Τρικάλων", αφορά την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον Πορταϊκό ποταμό, παραπόταμο του Πηνειού ποταμού, στην περιοχή της ΠΕ Τρικάλων σε μήκος 4.000 μ. περίπου με αρχή τη συμβολή με τον Πηνειό ποταμό, με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Λιλή, Αμμουδιά και Παραπόταμου, από τα νερά του Πορταϊκού ποταμού σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων.

Η "Διευθέτηση Ρέματος Παλαιομονάστηρου Δ. Πύλης" αφορά τις εργασίες εγκιβωτισμού του ρέματος που διέρχεται στα όρια του οικισμού Παλαιομονάστηρου του Δήμου Πύλης σε μήκους περίπου 270 μ. για την προστασία του οικισμού από πλημμύρες.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων αναμένεται να εξαλειφθούν τα φαινόμενα πλημμυρών που πλήττουν τις προαναφερθείσες περιοχές. Ο ωφελούμενος πληθυσμός των υπόψη παρεμβάσεων ανέρχεται σε 1.670 κατοίκους και η έκταση των περιοχών που προστατεύονται αφορά 4.000 στρέμματα οικισμών.   Διαδώστε αυτό το άρθρο