Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Τσουνάμι" στη Φωκίδα - Δελφίνια ξεβράστηκαν στη στεριά! ΦΩΤΟ

`Τσουνάμι` στη Φωκίδα - Δελφίνια ξεβράστηκαν στη στεριά! ΦΩΤΟ
Φωτο από το LamiaStar
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 19.04.2012 | 17:14
Πρώτη δημοσίευση: 19.04.2012 | 17:05

Σοβαρό πλήγμα δέχθηκαν τα παραλιακά χωριά του Δήμου Δωρίδος από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας. Οι ισχυροι ανέμους και η σφοδρή θαλασσοταραχή, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε αρκετά χωριά του παραλιακού μετώπου της Δωρίδας.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στις Τοπικές Κοινότητες της Παραλίας Σεργούλας, Γλυφάδας, Τριζονιών, Χάνιων και Αγ. Σπυρίδωνα.

Οι παραλιακοί δρόμοι σκεπάστηκαν από κύματα και πέτρες από τη θάλασσα, με αποτέλεσμα τη διακοπή τη κυκλοφορίας μέχρι και σήμερα το πρωί. Αρκετά παραλιακά σπίτια και καταστήματα έπαθαν ζημιές , χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί. Η μανία του καιρού ήταν τέτοια που... ξεβράστηκαν στη στεριά ακόμα και δελφίνια!

Φωτο από το LamiaStar
Φωτο από το LamiaStar

Μεγάλες ζημιές έπαθαν και πάρα πολλά μικρά σκάφη και βάρκες που ήταν αγκυροβολημένες στα λιμάνια των χωριών και ιδιαίτερα στη μαρίνα των Τριζονίων.

Φωτο από το LamiaStar
Φωτο από το LamiaStar

Απο νωρίς το απόγευμα, όταν ξεκίνησε το φαινόμενο, στο σημείο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης , οι Αντιδήμαρχοι Κ. Αντωνόπουλος και Α.Ευσταθίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Ζέτος και οι Πρόεδροι του χωριών όπου μαζί με πολίτες προχώρησαν στις πρώτες ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών.

Φωτο από το LamiaStar
Φωτο από το LamiaStar

Από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, με τη συμβολή της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, έχουν ξεκινήσει τη διάνοιξη των παραλιακών δρόμων και την καταγραφή των ζημιών.

Διαβάστε ακόμα:

Χανιά: Δύο εκατομμύρια οι ζημιές στο κολυμβητήριο πριν ακόμα λειτουργήσει!


   Διαδώστε αυτό το άρθρο