Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα – Χώρισαν τα 5 αδερφάκια!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οικογενειακό δράμα για πέντε αγγελούδια, ηλικίας 6 έως 16 ετών – Επειδή δεν βρέθηκε ίδρυμα να τα φιλοξενήσει οι αρχές  αναγκάστηκαν να τα χωρίσουν – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του NewsIt…

Αναγκασμένα να ζήσουν χώρια είναι τα πέντε αδελφάκια μεταξύ 6 και 16 χρόνων που φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε θάλαμο της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Βόλου, μετά την αφαίρεση της επιμέλειάς τους από τη μητέρα τους η οποία τα είχε εγκαταλείψει επί δύο ημέρες!

Στην αρχη τα 5 αδερφάκια φρόντιζαν οι γείτονες του σπιτιού που έμεναν. Όμως επειδή ήταν αδύνατο να αναλάβουν την ευθύνη, αναγκάστηκαν να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο της πόλης, στις 14 Ιουνίου. Οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν χώρο για όλα μαζί σε Στέγη Ανηλίκων – αφού όλες ήταν γεμάτες – κι έτσι αναγκαστικά τα χώρισαν!

Επειδή το νοσοκομείο δεν γινόταν να φιλοξενήσει μόνιμα τα άτυχα παιδιά (τρία κοριτσια 12,15 και 16 ετών και δύο αγόρια 6 και 8 ετών) υποχρεώθηκαν να το εγκαταλείψουν, παρά τις φιλίες που είχαν αναπτύξει με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Τα αγόρια μεταφέρθηκαν στο ορφανοτροφείο του Βόλου και τα κορίτσια στο ορφανοτροφείο της Μητρόπολης Λάρισας.

Όπως δήλωσε στο NewsIt η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου Βόλου, Ρούλα Τζαννέτου ”δυστυχώς δεν είναι η μοναδική οικογένεια που χωρίζεται. Αυτό δείχνει την αδυναμία των κρατικών αρχών. Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να βρεθεί κοινή στέγη για τα 5 παιδιά και τα αδέρφια να μείνουν ενωμενα”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εισαγγελέας έφτασε στο σημείο να σκεφτεί να δώσει πίσω στην 43χρονη μητέρα την επιμέλεια, παρά την καταδίκη της σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας τα έχει εγκαταλείψει και η γιαγιά τους, στην οποία η εισαγγελέας ανέθεσε τη φροντίδα τους, δήλωσε ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει τα πέντε παιδιά!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε