Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Χανιά: Μέτρα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέτρα για την προσωρινή αντιμετώπιση της λειψυδρίας εισηγήθηκε το πρωί στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης…

ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Θανάσης Καρούντζος. Άνοιγμα των ανενεργών γεωτρήσεων, διαχειριστικό σχέδιο με ορίζοντα εφαρμογής το τέλος του 2010 και ενημερωτικό έντυπο με το δεκάλογο της κατανάλωσης νερού που θα διανεμηθεί σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αποτελούν, σε πρώτη φάση, το πλαίσιο δράσης που θα εφαρμοστεί άμεσα.

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στον τομέα της διαχείρισης των υδάτων των Χανίων. Αισιοδοξία προκαλεί το γεγονός ότι από τις περίπου εβδομήντα γεωτρήσεις που είναι αδειοδοτημέμενες αλλά ανενεργές, μπορούν να εξασφαλιστούν 3 με 4 εκατομμύρια κυβικά νερού που θα δώσουν ουσιαστική ανάσα στον κάμπο των Χανίων .

Όπως διαπιστώθηκε, η κατάσταση με την παροχή νερού στους δήμους του βόρειου άξονα των Χανίων ομαλοποιείται σταδιακά και εκτιμάται ότι μετά την παρέλευση της τουριστικής περιόδου όλα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα έχουν επάρκεια νερού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε