Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Χίος: Ανάσα ανακούφισης για τους πρόσφυγες – Κανονικά το ρεύμα στον καταυλισμό

ΦΩΤΟ από astraparis
ΦΩΤΟ από astraparis

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα όλες οι αναγκαίες τεχνικές εργασίες εκ μέρους της ΔΕΗ και των συνεργείων του δήμου Χίου, για την επαύξηση της ισχύος στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στον καταυλισμό της Σούδας.

Αμέσως μετά την χθεσινοβραδυνή ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, ενημερώθηκε σχετικά η ΔΕΗ, συνεργεία της οποίας προχώρησαν στις συνδέσεις των επιπλέον παροχών για την πλήρη κάλυψη των αυξημένων αναγκών του καταυλισμού.

Με την επαύξηση της ισχύος εκτιμάται ότι θα μπορούν να λειτουργούν κανονικά, χωρίς τον κίνδυνο διακοπών, τα θερμαντικά σώματα, με τα οποία έχει προμηθεύσει η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες τους διαμένοντες στον καταυλισμό, καθώς και άλλες συσκευές για την εξυπηρέτηση διαφόρων αναγκών τους.

Έτσι, θα μπορέσουν υποτυπωδώς να βελτιώσουν τις απαράδεκτες – ούτως ή άλλως – συνθήκες στον καταυλισμό, θερμαίνοντας έστω και ελάχιστα τις σκηνές και τους οικίσκους. Επίσης, θα μπορούν να λειτουργούν ανεμπόδιστα και χωρίς διακοπές και προβλήματα οι εγκαταστάσεις παροχής ζεστού νερού, νερού και λυμάτων.

Σε ό,τι αφορά το κόστος των λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος και ειδικότερα ποιος θα το καλύψει ακόμα δεν έχει διευκρινισθεί. Υποτίθεται ότι ο δήμος Χίου θα το διεκδικήσει από την κυβέρνηση ή μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αν – τελικά – δεν το καλύψει υπό μορφήν χορηγίας η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ.

Πηγή: astraparis

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε