Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Χίος: Πέθανε ο Γιάννης Μπουμπάρης – Ο δήμαρχος που σημάδεψε την πορεία του νησιού!

ΦΩΤΟ από astraparis.gr
ΦΩΤΟ από astraparis.gr

Σε ηλικία 87 χρόνων, έφυγε από τη ζωή ο, επί τρεις τετραετίες δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μπουμπάρης. Διακρίθηκε για τις ικανότητες και το ήθος του…

και έβαλε τα θεμέλια ενός σύγχρονου δήμου, όπως τον γνωρίζουν οι σύγχρονοι Χιώτες. Ασχολήθηκε με τα κοινά από τα φοιτητικά του χρόνια και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ στη Χίο και υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές του 1977 και του 1981.

Το 1982 εξελέγη δήμαρχος Χίου, επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού που υποστήριξε μόνο το τότε ΚΚΕ εσωτερικού. Επανεξελέγη το 1986 και το 1990, με διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό. Υπήρξε ο μακροβιότερος δήμαρχος Χίου μετά τη Μεταπολίτευση, επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Συνέλευση Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης (CPRM).

Ήταν υποψήφιος νομάρχης Χίου στις εκλογές του 1996 και του 1998. Μετά το 1998 αποσύρθηκε από την τοπική πολιτική σκηνή, παραμένοντας ωστόσο ενεργός πολίτης. Ο Γιάννης Μπουμπάρης γεννήθηκε το 1930 στο Ζυφιά της Χίου. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άσκησε για σειρά ετών το επάγγελμα του οδοντιάτρου στην πόλη της Χίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε