Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο και Σέρρες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες από το μεσημέρι…

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στα Άνω Πορόια Σερρών. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσής της συμμετείχαν 50 άνδρες με 12 οχήματα, των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πορόιων, Σερρών, Λαγκάδα και Κιλκίς. Επίσης συμμετείχαν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνου τύπου Καναντέρ. Μέχρι αυτή την ώρα δεν μπορεί να προσδιοριστεί η καμένη δασική έκταση, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια της φωτιάς.

 Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι, στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, καίγοντας 3 στρέμματα δασικής έκτασης (πουρνάρια).

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά, που εκδηλώθηκε στις 14.00 το μεσημέρι, από άγνωστη αιτία, στον δήμο Συβρίτων Ρεθύμνου, και ειδικότερα στην περιοχή Φράγμα Ποταμών Αμαρίου, στη θέση Κόκκινη Ρίζα. Πληρώματα έξι πυροσβεστικών οχημάτων, που έφτασαν άμεσα στο σημείο, πυροσβεστικό ελικόπτερο και πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή, προκειμένου να θέσουν τις φλόγες υπό πλήρη έλεγχο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε