Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Αίσιο τέλος για το 42χρονο κυνηγό στα Χανιά -Φωτό και Video

φωτό από flashnews.gr
φωτό από flashnews.gr

Σχεδόν 12 ώρες χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δραματική επιχείρηση για τη διάσωση του κυνηγού που τραυματίστηκε χθες στη Θέρισο.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 42χρονου κυνηγού, ο οποίος χθες το απόγευμα και ενώ βρισκόταν στην περιοχή Πλακοσέλι Μελινταού σε υψόμετρο 1.600 μέτρων έσπασε τον αστράγαλό του.

Μετά απο επιχείρηση που κράτησε περίπου 12 ώρες, ο άνδρας μεταφέρθηκε στις 6 το πρωί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Η περιπέτεια του 42χρονου και των δύο φίλων του που είχαν ανέβει στην μαδάρα για κυνήγι, ξεκίνησε περίπου στις 4:30 το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr ο 42χρονος κατα την πεζοπορία σε πολύ δύσβατη περιοχή τραυματίστηκε στον αστράγαλο με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να περπατήσει.

Έτσι οι φίλοι του ενημέρωσαν τις αρχές και αμέσως ξεκίνησε η οργάνωση μιας μεγάλης επιχείρησης με το μεγάλο υψόμετρο, την δύσβατη ορεινή περιοχή και την νύχτα να κάνουν την αποστολή των διασωστών ακόμη δυσκολότερη.

φωτό από flashnews.gr

Σε βοήθεια έσπευσαν δύο ομάδες 4 και 3 πυροσβεστών του Α’ Πυροσβεστικού σταθμού Χανίων και 2 πυροσβεστών του Σταθμού Βρυσσών, ενώ στην περιοχή κατέφθασε απο το Ηράκλειο και ομάδα διάσωσης με 4 διασώστες της ΕΜΑΚ.

Με την συνδρομή και 8 ιδιωτών, εθελοντών απο την περιοχή του Θερίσου, μετά απο ηρωική προσπάθεια που διήρκεσε ολόκληρη την νύχτα έφτασαν στο σημείο όπου είχε ακινητοποιηθεί ο 42χρονος κυνηγός, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια τον μετέφεραν σε σημείο όπου υπήρχε οδική πρόσβαση και απο όπου παρελήφθη απο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων.

φωτό από flashnews.gr

Την επιχείρηση συντόνιζαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ.Νίκος Σκουλούδης με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Χανίων Τάσο Κουρουπάκη καθώς και τον ειδικό σύμβουλο για θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου Χανίων Γιάννη Ξυγκάκη.

Δείτε το video από το flashnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε