Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αχαϊα: Αθωώθηκε στο τριμελές εφετείο ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

ΦΩΤΟ από patrastimes.gr
ΦΩΤΟ από patrastimes.gr

Αθωώθηκε τελικά από το Τριμελές Εφετείο Πατρών ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, για την κατηγορία της ψευδούς καταμήνυσης…

και συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει το 2006 σε βάρος του ο Αιγιώτης καθηγητής Θεολογίας, Παναγιώτης Σημάτης. (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

 Σύμφωνα με το patrastimes.gr, το δικαστήριο απήλλαξε χθες το μεσημέρι (29-10-2012) τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας από τις παραπάνω κατηγορίες και ο ίδιος εμφανίστηκε δικαιωμένος για την έκβαση της υπόθεσης.

Ο Μητροπολίτης είχε κατηγορηθεί για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση και απειλή, μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει από το 2006 σε βάρος του ο Αιγιώτης καθηγητής Θεολογίας. Όλα ξεκίνησαν, με αφορμή το αίτημα αλλοδαπών, ρουμανικής υπηκοότητας, να τους παραχωρηθεί ένας ναός ή μία αίθουσα προκειμένου να ασκούν τις λατρευτικές τους ανάγκες.

Ο κ. Αμβρόσιος παρέπεμψε το θέμα στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο και ενημέρωσε τους αλλοδαπούς αιτούντες ότι θα έπραττε ό,τι αποφάσιζε η πλειοψηφία των κληρικών. Η απόφαση ήταν καθ’ όλα αρνητική. Ο καθηγητής Θεολογίας αντέδρασε, δημοσιεύοντας άρθρα του σε τοπικές εφημερίες, εναντίον του κ. Αμβροσίου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αιρετικό».

Τότε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας κατηγορείται ότι «καταμήνυσε τον καθηγητή – θεολόγο με σκοπό να προκαλέσει την πειθαρχική του δίωξη, συντάσσοντας και αποστέλλοντας έγγραφο στην τότε Υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, αναφερόμενος στο ήθος και την ευπρέπειά του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Λαμία:Αυτοκτόνησε έμπορος στην ταράτσα και άφησε ορφανά τα δύο ανήλικα παιδιά του!

Αχαϊα: Πήγαν βόλτα και όταν επέστρεψαν,βρήκαν τον γιο τους κρεμασμένο στην αποθήκη!

Φάρσαλα:Απείλησαν με τη Χρυσή Αυγή και πήραν τη σημαία,από Αλβανή αριστούχο!

Φθιώτιδα: Τραγωδία με δύο κολλητούς φίλους – Ο ένας ”έσβησε” ο άλλος χαροπαλεύει! 

Κέρκυρα:Πλήρωσε πολύ ακριβά τη φωτογραφία με τον αστυνομικό που ανέβασε στο facebook!

Κρήτη: Ένας έρωτας στο αυτόφωρο – Ιστορία αγάπης με ρίσκα!


Ξάνθη:Η Μητρόπολη καταδικάζει τη λιτανεία από μέλη της Χρυσής Αυγής!

Κρήτη:Τι φαντάζεστε ότι έκαναν ιδιοκτήτες πασίγνωστων ξενοδοχείων για να αυξάνουν τα κέρδη τους;

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε