Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αχαϊα: Ξεναγούν τουρίστες μέσα στα σκουπίδια!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τραγική είναι η εικόνα που αντικρίζουν οι τουρίστες – επισκέπτες της κρουαζιέρας στη διαδρομή από το Κατάκολο προς την Αρχαία Ολυμπία…

Όπως μετέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των Διπλωματούχων Ξεναγών Κρίτων Πιπέρας από το Κατάκολο, τα παράπονα είναι τεράστια και μελλοντικά αυτό το γεγονός μπορεί να προκαλέσει «απειλή» για την κρουαζιέρα στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Δημήτρης Αποστολόπουλος, δήλωσε πως υπάρχει συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της κρουαζιέρας, στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι καταγραφές των ξεναγών που έρχονται σε άμεση επαφή με τους τουρίστες είναι μια καλή πηγή πληροφόρησης για την άποψη που διαμορφώνεται για την περιοχή μας.

Ο κ. Πιπέρας τόνισε πως από το ένα εκατομμύριο επιβατών της κρουαζιέρας το χρόνο, το 60% ακολουθεί τη διαδρομή από το Κατάκολο στην Αρχαία Ολυμπία. Ιδιαίτερα στο τμήμα από τον Αγ. Ιωάννη έως τον τελικό προορισμό, η εικόνα είναι απογοητευτική.

«Μας κάνει να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες. Προσπαθούμε πάντοτε να καλύπτουμε τα προβλήματα, να ωραιοποιήσουμε και να δικαιολογήσουμε κάποιες καταστάσεις. Δυστυχώς όμως έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τίποτα. Ακόμα και όταν χρησιμοποιούμε τη διαδεδομένη ανάμεσα στους ξεναγούς δικαιολογία, ότι απεργούν οι σκουπιδιάρηδες…»

«Όλη η διαδρομή και στις δύο πλευρές του δρόμου είναι γεμάτη με σκουπίδια και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί. Φαίνεται πως όλα αυτά τα σκουπίδια είναι εκεί χρόνια. Δεν υπάρχει μέριμνα για να μαζευτούν τα σκουπίδια και μάλιστα πρόσφατα που καθαρίστηκαν τα ξερά χόρτα, ήρθαν περισσότερα σκουπίδια στην επιφάνεια» ήταν τα λόγια του κ. Πιπέρα.

«Αυτό που τους μένει, το πρώτο και το τελευταίο είναι τα σκουπίδια, την ώρα που εμείς προσπαθούμε να τους μιλήσουμε για τη σημασία της Ολυμπίας, τα ιδεώδη και την ομορφιά της περιοχής. Αυτό που βλέπουν είναι ότι είμαστε άνθρωποι που δεν έχουμε κανένα σεβασμό ούτε στον πολιτισμό μας, ούτε στο παρελθόν μας, ούτε στο τουριστικό αντικείμενο που προωθούμε» συνέχισε ο πρόεδρος των ξεναγών για να φτάσει στην πραγματική απειλή, που στην Ηλεία, κάποιοι φαίνεται να προσπερνούν.

«Κάποια στιγμή με τόσα παράπονα τουριστών μπορεί η Ολυμπία να βγει και από το πρόγραμμα. Αν μας ενδιαφέρει έστω και οικονομικά αυτό που συμβαίνει θα πρέπει να αναλάβουμε την ελάχιστη υποχρέωση να κρατάμε αυτό το χώρο καθαρό. Είναι το σπίτι μας αυτό».

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο κ. Πιπέρας συνθέτοντας την εικόνα που αντικρίζει ο τουρίστας μίλησε για μπάζα, αφίσες, σκουπίδια, στους δρόμους, στους κάδους, έξω από τους κάδους, στα χωράφια. «Το θέμα της οικολογίας είναι κάτι που ευαισθητοποιεί τον κόσμο εκτός Ελλάδας και αυτό πους τους μένει είναι ότι δεν έχουμε καμία ευαισθησία για το χώρο τον οποίο ζούμε» κατέληξε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε