Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Δράμα: Ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου για το κέντρο μεταναστών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η ένταση, οι υψηλοί τόνοι και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις κυριάρχησαν στην έκταση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ξεκίνησε λίγο πριν από τις δώδεκα το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευση επιτέθηκαν φραστικά κατά του δημάρχου και του έκαναν κριτική για τους χειρισμούς του, επισημαίνοντας ότι γνώριζε για την μεταφορά των λαθρομεταναστών και τη μετατροπή του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου «Πανταζόπουλου» σε προσωρινό Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών.

Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος έγινε και αναφορά στην αντιμετώπιση που είχε η επιτροπή που συνάντησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι εκπρόσωποι του Δήμου Παρανεστίου πήγαιναν  αποφασισμένοι να τον πιέσουν να απομακρύνει τους λαθρομετανάστες και εκείνος τους έστειλε τελεσίγραφο πως όχι μόνο δε θα απομακρυνθούν αλλά θα έρθουν κι άλλοι πεντακόσιοι.

Στην πρόταση της αντιπολίτευσης να υποβάλουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι τις παραιτήσεις και στην ψηφοφορία που ακολούθησε, το Σώμα ισοψήφησε και με τη διπλή ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε τελικά να μην υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε προβληματισμός αν πρέπει να γίνει φέτος η διοργάνωση του μαραθωνίου δρόμου παρθένου δάσους στην οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο εκατοντάδες αθλητές έλληνες και ξένοι καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων.
Η Δημοτική Αρχή εμφανίστηκε καθησυχαστική και τόνισε πως η διοργάνωση θα γίνει κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα στα μέσα Οκτωβρίου.

Τελικά με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης και της αντιπολίτευσης αποφασίστηκε την Κυριακή το πρωί να γίνει ανοιχτή λαϊκή συνέλευσης του Δήμου Παρανεστίου στην πλατεία του Σιδηροδρομικού σταθμού κι εκεί να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειες.

Την ίδια στιγμή αυξήθηκε σημαντικά η αστυνομική δύναμη στην περιοχή που σε 24ώρη βάση φυλά το στρατόπεδο “Πανταζόπουλου”.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο πατέρας μου έβγαλε καραμπίνα στα επεισόδια της Δράμας

Δράμα: Έξι συλλήψεις για τα επεισόδια στο Παρανέστι – Αναζητούνται άλλοι εννέα!

Επεισόδια και χημικά στη Δράμα για το κέντρο μεταναστών – ΒΙΝΤΕΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε