Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Φωτιά στην Πάτρα: Εκκενώνεται το Σούλι – Καίγονται σπίτια

Φωτιά στην Πάτρα: Εκκενώνεται το Σούλι – Καίγονται σπίτια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Πάτρα, αυτή τη φορά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί ενισχύσεις. Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε ξεσπάσει νέα φωτιά στην περιοχή Δροσιά.

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί στο γειτονικό Σούλι Πάτρας, όπου καίγονται σπίτια. Λίγο μετά τις 3 δόθηκε εντολή εκκένωσης από την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με το thebest.gr πολλοί κάτοικοι της περιοχής αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας. Κάποιοι μάλιστα – όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο – επιχειρούν να συνδράμουν με ό,τι μέσα διαθέτουν στην κατάσβεση της φωτιάς. 

Δείτε βίντεο:

Οι καπνοί, όπως αναφέρει το thebest.gr, έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι και κάποιοι αναφέρουν φτάνουν και στο κέντρο της Πάτρας. Φωτογραφία που δημοσίευσε το tempo24.news, δείχνει καπνούς γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα. 

Δείτε φωτογραφία:

Εκτός «μάχης» δύο πυροσβέστες

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκε πυροσβέστης στο Σούλι. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ακόμα ένας πυροσβέστης αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη δύσκολη μάχη με τις φλόγες, απαμακρύνθηκε από το μέτωπο και αναμένεται να τον παραλάβει το ΕΚΑΒ.

Χτυπούν καμπάνες για την εκκένωση οικισμών

Η φωτιά έχει επεκταθεί προς Ριγανόκαμπο και κινείται προς την Εγλυκάδα (γήπεδο τένις), ενώ χτυπούν καμπάνες για να φύγουν οι κάτοικοι από την περιοχή. Εκκενώνεται ο καταυλισμός των ρομά και αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν στην Καρυά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ έχουν ζητηθεί ενισχύσεις. Από αέρος δρουν δύο καναντέρ.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος των Μποζαϊτικων.

Σύμφωνα με το pelop.gr, στο σημείο βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο που επέστρεψαν εσπευσμένα από το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στη Δροσιά Ερυμάνθου Αχαΐας.

Φωτιά και στην Ελεκίστρα

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 14.30 το μεσημέρι στην Ελεκίστρα, έξω από την Πάτρα, σε κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με το pelop.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε εντός οικισμού κοντά στην εκκλησία.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ – σύμφωνα με το pelop.gr – για την κατάσβεση ζητήθηκε και η συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών,

Κλειστή η Περιμετρική – Εκτροπή οχημάτων

Λόγω της φωτιάς στην Ελεκίστρα, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, έκλεισε η μεγάλη Περιμετρική της Πάτρας. 

Οπως έγινε γνωστό από την Τροχαία αλλά και την Ολυμπία Οδό, για να μην κινδυνεύσουν οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και να βοηθηθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, αποφασίστηκε να διακοπή η κυκλοφορία στον μεγάλο οδικό άξονα της Πάτρας.

Δυνάμεις της Τροχαίας βρίσκονται σε σημεία του δρόμου και να εκτρέπουν την κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους εντός πόλης.

Πηγή: tempo24.gr, flamis.gr, gnomip.gr, pelop.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις