Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Γ. Κασιμάτης: “Η κρίση μπορεί να φέρει νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη”

“Η κρίση μπορεί να φέρει νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της χώρας, αφού μπορεί να κάνει τις επιχειρήσεις ανταγωνιστικότερες σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη”, ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Ο Γιώργος Κασιμάτης μίλησε στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της έκτακτης διοικητικής επιτροπής της Ένωσης με θέμα, «Επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην πραγματική και την τοπική οικονομία» και με αφορμή τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Επιμελητηρίου Έβρου.

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή που καλούμαστε όλοι μας να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και να την μετατρέψουμε σε πρόκληση για το μέλλον», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος και εγκαινίασε το κτίριο παρουσία και του υφ. Εσωτερικών, βουλευτή Έβρου, Γιώργου Ντόλιου.

Παράλληλα, ο κ. Μπόλαρης, αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο, είπε ότι η Θράκη θα έχει ιδιαίτερη μεταχείριση και μάλιστα ότι την δικαιούται, ενώ ερωτηθείς σχετικά με την χρηματοδότηση της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», σημείωσε πως η στήριξη της πολιτείας θα πρέπει να είναι προς επιχειρήσεις που παράγουν καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα, που έχουν εξωστρέφεια, αφήνοντας ουσιαστικά στον αέρα τη χρηματοδότηση του ομίλου μέσω δανείου των πιστωτριών τραπεζών, αν και έχει δοθεί η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε