Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ήπειρος: Κινηματογραφική καταδίωξη και συλλήψεις διακινητών-λαθρομεταναστών!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με ένα κλεμμένο από τον Κολωνό Αττικής κλειστό φορτηγάκι, ένας Έλληνας και ένας Ιρακινός, μετέφεραν 19 λαθρομετανάστες…

εννέα από τους οποίους κατάγονται από το Μπαγκλαντές, τέσσερις από το Αφγανιστάν, τέσσερις από το Πακιστάν, ένας από την Βιρμανία και ένας από το Ιράκ. Προορισμός τους ήταν το λιμάνι Ηγουμενίτσας, όπου θα επιβιβάζονταν με πλαστά διαβατήρια σε πλοίο για την Ιταλία.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου προσπάθησε να διαφύγει από τους αστυνομικούς, παραβιάζοντας «κόκκινους» σηματοδότες και με κατεύθυνση προς Γιάννενα, κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Κινητοποιήθηκαν πολλά περιπολικά της Αστυνομίας και λίγο πριν μπεί στην πόλη κοντά στο «Γιαννιώτικο Σαλόνι», το φορτηγάκι ακινητοποιήθηκε και όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτό συνελήφθησαν.

Λίγο αργότερα συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα και ένας 49χρονος Έλληνας που με άλλο αυτοκίνητο εκτελούσε χρέη προπομπού. Τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 445 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των διακινητών.

Εξάλλου, στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθησαν δύο Αφγανοί λαθρομετανάστες, ηλικίας 46 και 28 χρόνων, μαζί με τα πέντε ανήλικα παιδιά τους, οι οποίοι προσπάθησαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα, με προορισμό χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστος, ο οποίος αναζητείται, μετέφερε τους λαθρομετανάστες, από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα με αυτοκίνητο, τους παρέδωσε το αυτοκίνητο και τους προμήθευσε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μεθοδεύοντας την προώθηση τους στο εξωτερικό, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ενώ ως αμοιβή του καθορίστηκε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οκτώ ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο πλαστά διαβατήρια. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε