Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κέρκυρα: Προβληματισμός και πρωτοβουλίες για τον τουρισμό

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Mε σειρά δραστηριοτήτων αλλά και με την ενεργοποίηση του δικτύου αδελφοποιημένων πόλεων, στοχεύει ο δήμος της Κέρκυρας να αναστρέψει το δυσμενές κλίμα για τον ελληνικό τουρισμό στο εξωτερικό.

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Κέρκυραίων, Γιάννης Τρεπεκλής, από το Βερολίνο όπου βρίσκεται, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ 2012. Ο κ.Τρεπεκλής με τον δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, συζήτησαν την από κοινού συνεργασία για την ενεργοποίηση του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων (στο οποίο συμμετέχει και η Κέρκυρα), προκειμένου να αναστραφεί το δυσμενές για την Ελλάδα κλίμα στο εξωτερικό.

«Μέσα από την Διπλωματία των Πόλεων, οι αδελφοποιημένοι, με τον δήμο Κέρκυρας, δήμοι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες. Να ενημερώσουν, να παρακινήσουν και να δείξουν στον κόσμο ότι η Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά είναι ασφαλείς προορισμοί. Πρέπει να ρίξουμε μεγάλο βάρος στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος – κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη – και ως δήμαρχος Κέρκυρας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, θα καταβάλλω όλες μου τις προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτή» δήλωσε ο δήμαρχος Κερκυραίων.

Ανακοίνωσε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιήσει όλες τις αδελφοποιημένες πόλεις, με στοχευμένες δράσεις και σειρά δραστηριοτήτων, στην κατεύθυνση της προβολής της Κέρκυρας. Επίσης, είχε επαφές με τον υφυπουργό Πολιτισμού – Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη και τον Γ.Γ. του ΕΟΤ Γ. Κολέτσο.

«Υπάρχει η αίσθηση κοινωνικών αναταραχών στην Ελλάδα και σαφέστατα υπάρχει ένα κλίμα ανασφάλειας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Χρειάζεται να πάρετε άμεσες πρωτοβουλίες και να αναληφθεί δράση διαχείρισης της κρίσης, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας. Να περάσετε το μήνυμα ότι τα νησιά μας, η Κέρκυρα και τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, είναι ασφαλείς και φιλόξενοι προορισμοί» ζήτησε ο κ.Τρεπεκλής από τον υφυπουργό κ. Νικητιάδη, προτείνοντας μάλιστα την φιλοξενία δημοσιογράφων από τα μεγάλα ΜΜΕ της Ευρώπης στην Κέρκυρα, ώστε να διαπιστώσουν του λόγου το αληθές.

Τις επόμενες ημέρες, ο δήμαρχος Κέρκυρας έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, με κύριο σκοπό την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κρήτη: Ποιοι Ευρωπαίοι φοβούνται να έρθουν για διακοπές;

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε