Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Συγκλονίζει 70χρονος ασθενής στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου – Η αυτοθυσία των γιατρών (video)

Κορονοϊός: Συγκλονίζει 70χρονος ασθενής στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου – Η αυτοθυσία των γιατρών (video)
Intime Αρχείο

Καθημερινή μάχη δίνουν γιατροί και νοσηλευτές στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα, αντιμετωπίζουν δεκάδες περιστατικά ασθενών με κορονοϊό μέσα στην εντατική.

 Με την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη να είναι οριακή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Ιπποκράτειο υπερβαίνει, τις περισσότερες φορές, τις ανθρώπινες δυνατότητες. Όπως λένε, η πληρότητα στις ΜΕΘ έχει φτάσει στο 100%. Για το λόγο αυτό, θα ανοίξουν άλλα 15 κρεβάτια ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο, αποκλειστικά για Covid19.

“Φοράμε διπλά και τριπλά γάντια και τηρούμε ευλαβικά τα πρωτόκολλα”, λένε στην κάμερα της ΕΡΤ. 

“Παρά την κόπωση το προσωπικό δίνει μάχη για να βγουν οι ασθενείς νικητές και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους”, καταλήγουν.

Η κάμερα της ΕΡΤ3 βρέθηκε στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου, αποτυπώνοντας την κατάσταση και τον τιτάνιο αγώνα ασθενών, γιατρών και νοσηλευτών ενάντια στον αόρατο εχθρό.

“Σας ευχαριστώ όλους”, λέει 70χρονος που αποσωληνώνεται μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο από την έναρξη της πανδημίας. Μετά τη 13η μέρα περιοριστικών μέτρων δεν υπάρχουν στοιχεία σταθεροποίησης της διασποράς της νόσου.

πηγή: ΕΡΤ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις