Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Έτσι συμπληρώνεται το παζλ του εγκλήματος – Η τραγική ειρωνεία μετά τη δολοφονία του πατέρα από τον γιο του [pics, vids]

Κρήτη: Έτσι συμπληρώνεται το παζλ του εγκλήματος – Η τραγική ειρωνεία μετά τη δολοφονία του πατέρα από τον γιο του [pics, vids]

Η δολοφονία στο Ηράκλειο συγκλονίζει την Κρήτη και όχι μόνο. Ο πατροκτόνος απολογείται εντός της ημέρας. Τα νέα στοιχεία για το έγκλημα…

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία στη Φορτέτσα του Ηρακλείου στην Κρήτη. Βάσει των νέων δεδομένων η επίθεση του γιου εναντίον του πατέρα σημειώθηκε αργά το βράδυ των Χριστουγέννων, αλλά όχι σε συμπλοκή όπως ισχυρίζεται ο δράστης και την εκδοχή αυτή φέρεται να δίνει το τρίτο άτομο που ήταν μαζί τους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλούνται τοπικά μέσα, οι ενδείξεις που έχει ο ιατροδικαστής και η αστυνομία από την αυτοψία στο χώρο δείχνουν πως το θύμα δέχθηκε επίθεση την ώρα που κοιμόταν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μία ατάκα του πατέρα για κάποιο οικογενειακό ζήτημα ήταν η αφορμή για το έγκλημα. Μάλιστα η συζήτηση έγινε σε κάποιο καφενείο και στη συνέχεια ακολούθησε το έγκλημα. Κάποια στιγμή μετά τα μεσάνυχτα, ο πατέρας και ένας φίλος του επέστρεψαν στο σπίτι όπου βρήκαν τον 34χρονο να κάθεται στην αυλή. Τον μετέφεραν μέσα στο κρεβάτι του. Όταν θεώρησαν ότι ο 34χρονος κοιμήθηκε, ο φίλος του πατέρα έφυγε από το σπίτι και ο πατέρας έπεσε επίσης για ύπνο.

Ωστόσο τώρα οι αρχές εξετάζουν το σενάριο ο 34χρονος να ξύπνησε και μη μπορώντας να ξεχάσει την ατάκα του πατέρα του που τον εξόργισε, κατευθύνθηκε προς το μέρος του. Γρονθοκόπησε τον 61χρονο και στη συνέχεια τον έπνιξε.  Μάλιστα στη συνέχεια έπεσε για ύπνο.

Ο 34χρονος ισχυρίστηκε πως ο πατέρας του πήγε να τον χτυπήσει. Ο 34χρονος πατροκτόνος είπε στις αρχές «τσακωθήκαμε. Δεν θυμάμαι πώς αρχίσαμε να καβγαδίζουμε. Κάποια στιγμή θυμήθηκα ότι όταν ήμουν μικρός με έδερνε. Τότε σηκώθηκε να με χτυπήσει. Τον έπιασα από το κεφάλι με λαβή και του έκλεισα το στόμα με τα χέρια. Όταν πίνω δεν ξέρω τι κάνω».

Ο 34χρονος μετά τη σύλληψη του, δήλωσε μετανιωμένος και απέδωσε το έγκλημα στο γεγονός ότι ήταν μεθυσμένος, καθώς όπως υποστήριξε, όταν πίνει γίνεται βίαιος. Ο δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, Τετάρτη. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι την ώρα που ο 34χρονος άνδρας θα απολογείται, ο πατέρας του θα οδηγείται στη στερνή του κατοικία. Όπως ανακοινώθηκε, η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 11 σήμερα το πρωί, από τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Φορτέτσα Ηρακλείου.

Αναπάντητα ερωτήματα για τη δολοφονία στην Κρήτη

Ο ιατροδικαστής πάντως που διενήργησε τη νεκροψία νεκροτομή επιφυλάχτηκε να απαντήσει στο NewsIt.gr, μέχρι να συντάξει το πόρισμά του. Έτσι για την ώρα δεν επιβεβαιώνεται επισήμως η εκδοχή της επίθεσης του πατροκτόνου, την ώρα που κοιμόταν ο πατέρας του. Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν εντός της ημέρας.

Η μητέρα του δράστη και η αδελφή του εδώ και αρκετά χρόνια μένουν στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε ο Alpha, γείτονες και φίλοι της οικογένειας με τις καταθέσεις τους δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του δράστη ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε…

Το άψυχο σώμα του 61χρονου βρήκε στις 03.00 τα ξημερώματα η αδερφή του η οποία μένει στον πάνω όροφο της πολυκατοικίας, η οποία και ειδοποίησε τις αρχές.

Ιατροδικαστής αλλά και άνδρες της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο. Όταν μπήκαν στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν τον 34χρονο να στέκεται όρθιος, δίπλα από το κρεβάτι. Ήταν σε κατάσταση μέθης και γυμνός από τη μέση και πάνω. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατροκτόνος φαίνεται να ομολόγησε την πράξη του.

Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής προχώρησε στην αυτοψία του πτώματος του 61χρονου όπου και διαπίστωσε πως ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το θύμα κοιμόταν και ο γιος του τον έπνιξε με ένα μαξιλάρι. Ωστόσο όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν μετά από την έκθεση του ιατροδικαστή.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις