Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Ιερείς πρόλαβαν και ”την έφεραν” στους διαρρήκτες!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Περίμεναν το χτύπημα και είχαν πάρει τα μέτρα τους…

Οι ιερείς πρόλαβαν τους διαρρήκτες αναγκάζοντάς τους να αποχωρήσουν με λίγα μονάχα κέρματα από το παγκάρι της εκκλησίας. Ο στόχος διαρρηκτών που εισέβαλαν στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης κοντά στις Πατέλες ήταν τα τάματα των πιστών , όμως οι ιερείς ακούγοντας και βλέποντας τι έχει συμβεί σε εκκλησίες άλλων ενοριών πρόλαβαν και τα απομάκρυναν από τη θαυματουργή εικόνα.

Η κίνηση τους αυτή αποδείχτηκε σοφή , εξαγρίωσε όμως τους ιερόσυλους οι οποίοι έκαναν άνω κάτω το χώρο αναζητώντας τα πολύτιμα τάματα που μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ήταν κρεμασμένα στην εικόνα της Αγίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, η διάρρηξη σημειώθηκε προχθές το βράδυ (28-02-2012). Η εκκλησία ήταν κλειδωμένη και οι διαρρήκτες κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό της σπάζοντας ένα φεγγίτη.

Οι δράστες αφού είδαν κι αποείδαν, έψαξαν όλους τους χώρους παραμένοντας για αρκετή ώρα μέσα στο ναό και τελικά επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στο παγκάρι που βρισκόταν στην είσοδο της εκκλησίας και ήταν κλειδωμένο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατάφεραν να το ανοίξουν με αιχμηρό αντικείμενο που είχαν μαζί τους , κλέβοντας από το εσωτερικό του τα κέρματα που υπήρχαν.

Σύμφωνα με αστυνομικούς «οι εκκλησίες αποτελούν τους εύκολους στόχους, όμως οι εφημέριοι εξαιτίας της δημοσιοποίησης που έχουν πάρει ανάλογα περιστατικά, είναι περισσότερο προσεκτικοί και παίρνουν μέτρα προστασίας».

Στην περίπτωση της Αγίας Αικατερίνης από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Διωκτικές Αρχές οι δράστες εκτιμάται ότι ήταν τουλάχιστον δύο άτομα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «ποντικοί» κινούνται στο χώρο των τοξικομανών, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και αλλοδαποί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε