Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Πανζουρλισμός στις εφορίες – Προσήλθαν πάνω από 10.000 οφειλέτες!

ΦΩΤΟ από prismanews.gr
ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Οι ουρές… απόγνωσης στις εφορίες του Ηρακλείου αποτυπώνουν σε όλο τους το μεγαλείο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις της πόλης.

Σήμερα, τελευταία ημέρα της προθεσμίας για την υπαγωγή στο νόμο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, στις ΔΟΥ του Ηρακλείου επικρατεί πανζουρλισμός από οφειλέτες που επιθυμούν να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου.

Τα νούμερα είναι… ιλιγγιώδη καθώς εκτιμάται ότι περισσότεροι από δέκα χιλιάδες Ηρακλειώτες χτύπησαν την πόρτα της εφορίας και κατέθεσαν αίτηση για υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση. Το σκηνικό είναι το ίδιο τόσο στο αστικό κέντρο της πόλης όσο και στα χωριά της ενδοχώρας.

Το οικονομικό αδιέξοδο για χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις βρίσκει αχτίδα… προοπτικής μέσα από τη ρύθμιση και οδηγεί μαζικά τους οφειλέτες στην κατάθεση αιτήσεων. Αίσθηση προκαλούν τα νούμερα της Β ΔΟΥ Ηρακλείου. Σύμφωνα με το prismanews.gr, μονάχα στη συγκεκριμένη εφορία έχουν εγκριθεί 2.500 χιλιάδες φάκελοι, ενώ εκτιμάται πως ο αριθμός θα εκτοξευθεί. Πολλές περισσότερες είναι και οι αιτήσεις που κατατέθηκαν, ωστόσο δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και υπάχθηκαν σε καθεστώς ρύθμισης.

Εξάλλου, η πλειονότητα των επιχειρήσεων βρίσκεται σε αδυναμία ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω της ταμειακής ασφυξίας που επικρατεί στην αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αχαϊα:Ψάχνουν μάρτυρες για το πως ”έσβησε” το 14χρονο αγγελούδι τους!

Αχαϊα: Ανήλικος οδηγός παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε το θύμα του!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε