Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Πέθανε η μικρή Ευαγγελία που συγκλόνισε τη χώρα – Οδύνη για το χαμογελαστό αγγελούδι [pics, vids]

Πέθανε η μικρή Ευαγγελία στο Λονδίνο που βρισκόταν για τη σωτήρια θεραπεία. Η τραγική είδηση σκόρπισε πόνο και θλίψη στην Κρήτη και όχι μόνο…

Θρήνος για τη μικρή Ευαγγελία από την Κρήτη που συγκλόνισε τη χώρα με την περιπέτειά της. Το οκτάχρονο κορίτσι που με την συμπαράσταση όλων είχε την ευκαιρία να κάνει το τελευταίο της ταξίδι προς την ελπίδα πέθανε στο Λονδίνο.

Πέθανε η μικρή Ευαγγελία από την Κρήτη

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε ο αγώνας της οκτάχρονης Χανιώτισσας Ευαγγελίας Καστρινάκη για να καταφέρει να μεταβεί σε κλινική του Λονδίνου προκειμένου να υποβληθεί σε πειραματική θεραπεία. Και πράγματι, χάρη στην τεράστια κινητοποίηση όλων, η μικρή Ευαγγελία είχε την ευκαιρία να χαμογελάσει, και να χαρίσει το χαμόγελό της σε όλους απο την κλινική όπου πήγε. Μόνο που αυτό το χαμόγελο έμελλε να είναι το τελευταίο καθώς παρά τον τιτάνιο αγώνα, το μικρό κορίτσι δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο παρουσιάστηκε μια επιπλοκή στους πνεύμονες της Ευαγγελίας, και την Κυριακή, ένα ακόμη μικρό αγγελάκι ανέβηκε στον ουρανό. Η οκτάχρονη Ευαγγελία-Στυλιανή Καστρινάκη διαγνώστηκε με επιθηλιακό όγκο Wilms τον Φλεβάρη του 2016. Έλαβε τις πρώτες θεραπείες σε Νοσοκομείο της Κρήτης και χειρουργείο στην Αθήνα.

μικρή Ευαγγελία

Μετά από υποτροπή και αφού οι γιατροί έδωσαν δυσμενή διάγνωση, οι γονείς αποφάσισαν να μεταβούν στην κλινική της Αγγλίας Harley Street Clinic προκειμένου να υποβληθεί σε πειραματική θεραπεία. Για να συμβεί αυτό είχε προηγηθεί η συγκλονιστική έκκληση του πατέρα της μικρής, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται. Όταν τα χρήματα συγκεντρώθηκαν, ο πατέρας της μικρής Ευαγγελίας ευχαρίστησε τον κόσμο και ζήτησε να σταματήσει να συνεισφέρει.

μικρή Ευαγγελία

Τα λόγια του πατέρα της μικρής Ευαγγελίας

«Αποφασίσαμε ότι το σωστό είναι να σταματήσει ο κόσμος να δίνει χρήματα. Το σωστό και το τίμιο είναι αυτό από μεριάς μας, εφόσον το αρχικό ποσό που χρειαζόμαστε έχει μαζευτεί. Αν κριθεί στη συνέχεια αναγκαία η βοήθεια θα ενημερώσουμε και πάλι τον κόσμο». Το μεγαλείο ψυχής του Αλέκου Καστρινάκη βέβαια, κρύβεται στην παρακάτω πρόταση: «Ο κόσμος από εδώ και πέρα, αν γνωρίζει παραπάνω περιστατικά να κοιτάξει να βοηθήσει εκεί»

μικρή Ευαγγελία

Η μικρή Ευαγγελία δεν είχε καταλάβει τίποτα

Όπως είχε πει ο πατέρας της Ευαγγελίας, η μικρή δεν είχε καταλάβει τίποτα για την κινητοποίηση που γίνεται γύρω από την μάχη επιβίωσης που έδινε. «Η μικρή δεν έχει καταλάβει τίποτα, κάνει σχέδια για το σχολείο της. Όπως έχω πει έπρεπε να είχαμε φύγει από «χθες» για Αγγλία, το παιδί είναι κλινικά καλά και θέλω να φύγω όσο πιο σύντομα γίνεται» κάτι που εξάρταται βέβαια από το πόσο σύντομα θα μαζευτεί το απαιτούμενο ποσό” έλεγε ο πατέρας της πριν συγκεντρωθούν τα χρήματα.

Τα βίντεο που έκαναν το γύρο του διαδικτύου

Πηγή: flashnews.gr, zarpanews.gr, ekriti.gr

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις