Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Πέθανε ο θρυλικός Γουόλτερ Λάσαλι – Το όσκαρ και η τελευταία επιθυμία της ζωής του [pics]

Κρήτη: Πέθανε ο θρυλικός Γουόλτερ Λάσαλι – Το όσκαρ και η τελευταία επιθυμία της ζωής του [pics]

Συγκίνηση για τον θάνατο του Γουόλτερ Λάσαλι. Η πορεία και η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του…

Ο Γουόλτερ Λάσαλι, έφυγε από την ζωή στο Νοσοκομείο Χανίων στην Κρήτη όπου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα, στα 91 του χρόνια. Ο κινηματογραφιστής που βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς» εδώ και χρόνια ήταν μόνιμος κάτοικος του Σταυρού Ακρωτηρίου, της περιοχής η οποία έγινε πασίγνωστη από τα γυρίσματα της ταινίας με τον Άντονι Κουίν σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε θελήσει να παραστεί στην εκδήλωση του Σαββάτου για την ονοματοθεσία του θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης και ενώ είχε αποφασιστεί η μεταφορά του στον χώρο του παλιού τελωνείου με ασθενοφόρο, από το Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλευόταν, τελικά οι γιατροί έκριναν πως αυτό δεν ήταν δυνατόν λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Γουόλτερ Λάσαλι: Η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του

Ο Λάσαλι νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, καθώς είχε υποβληθεί σε εγχείριση. Η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη καθώς έπασχε και από λευχαιμία. Χαμογελαστός και ευγενής όπως ήταν πάντα, ο Λάσαλι υποδέχτηκε πριν από δύο εβδομάδες τον πρώην Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα (1996-1999) Michael Llewellyn-Smith, ο οποίος είχε πει για εκείνον: «Για μένα είναι μεγάλος δημιουργός του σινεμά και ο Ζορμπάς είναι μια καταπληκτική ταινία που αποδεικνύει το πόσο μεγάλος «άνθρωπος» είναι ο Λάσαλι».

Δυστυχώς ο ταλαντούχος κινηματογραφιστής έχασε νωρίς το πρωί τη μάχη που έδινε για τη ζωή του. Ο Λάσαλι, γεννήθηκε το 1926.

Συγκίνηση για τον θάνατο του Γουόλτερ Λάσαλι

Πηγή: flashnews.gr, zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις