Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Λαϊκή οργή για τους πλειστηριασμούς – Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – “Θα με σκότωναν” λέει η Πρόεδρος των Συμβολαιογράφων [vids]

φωτό από thestival
φωτό από thestival

– Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού αγροτεμαχίου
– Άγριος προπηλακισμός της Προέδρου των Συμβολαιογράφων που φυγαδεύτηκε
– “Αν δεν με προστάτευε η αστυνομική δύναμη θα με χτυπούσαν” λέει η ίδια
– Όρμηξαν στην έδρα και φώναξαν συνθήματα οι εξαγριωμένοι πολίτες
– Ματαιώθηκε τελικά ο πλειστηριασμός
– Ένταση και αναβολή και στην Πάτρα όπου συμβολαιογράφοι θέλησαν να σπάσουν την αποχή

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τα μέλη του Συντονισμού των Συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού χωραφιού στον Χορτιάτη η οργή ξεχείλισε με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

Αρχικά υπήρξε ένταση μεταξύ των μελών των συλλογικοτήτων και της προέδρου της Ένωσης Συμβολαιογράφων Θεσσσαλονίκης επειδή πήγε να εκπλειστηριάσει το αγροτεμάχιο.

Οι διαδηλωτές με την έναρξη της διαδικασίας κατήγγειλαν ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός βρίσκεται «εκτός των εξαιρέσεων που προβλέπει το πλαίσιο της αποχής των συμβολαιογράφων» και ζήτησαν από την πρόεδρο του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης Ι. Χρουσαλά – Μπιλίση, η οποία είχε αναλάβει τον πλειστηριασμό, να τους επιδείξει την ειδική άδεια εξαίρεσης της από την αποχή, η οποία παρέχεται σε συμβολαιογράφους για ορισμένες περιπτώσεις, όπως προβλέπει το πλαίσιο της αποχής τους, από τα συλλογικά τους όργανα.

Η ίδια απέρριψε τις καταγγελίες και τους επέδειξε έγγραφο, το οποίο, όπως κατήγγειλαν οι διαδηλωτές, αφορούσε αίτημα της τράπεζας προς το συμβολαιογραφικό σύλλογο Θεσσαλονίκης για τον κατ’ εξαίρεση, λόγω της αποχής, σημερινό πλειστηριασμό ακινήτων του ενδιαφέροντος της, σε Θεσσαλονίκη και Βασιλικά.

Τα μέλη συλλογικοτήτων έσπασαν τον αστυνομικό κλοίο και όρμηξαν στην έδρα φωνάζοντας συνθήματα.

Η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση φυγαδεύτηκε και ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε.

Όπως κατήγγειλαν τα μέλη του «συντονισμού», η κ. Μπιλίση τους πληροφόρησε ότι η δημόσια αναγγελία για το ακίνητο είχε γίνει, κάτι το οποίο αμφισβήτησαν οι ίδιοι, δηλώνοντας ότι ήταν από την αρχή μέσα στην αίθουσα και πέντε λεπτά πριν τις πέντε, πριν το άνοιγμα των προσφορών, διέκοψαν τη διαδικασία.

Οι διαδηλωτές σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν «σκάνδαλο» τη διαδικασία του πλειστηριασμού, υποστηρίζοντας ότι «επιχειρήθηκε να ανοίξει κερκόπορτα» πλειστηριασμών σε όλη χώρα, με μια διαδικασία «η οποία παραβιάζει και την ίδια την αποχή των συμβολαιογράφων».

Υποστήριξαν, επίσης, ότι έλαβαν την προφορική διαβεβαίωση της κ. Μπιλίση ότι «ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε», υπογραμμίζοντας ότι εάν αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι «έχει γίνει με οποιονδήποτε τρόπο, είναι από την αρχή, ως το τέλος, παράνομος» και επιφυλάχθηκαν για τις νόμιμες ενέργειες σε αυτή την περίπτωση, όπως και να ζητήσουν να τους επιδοθεί επισήμως το έγγραφο που τους επέδειξε.

“Θα με σκότωναν”

Η πρόεδρος των Συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση, μετά τον άγριο προπηλακισμό που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού αγροτεμαχίου σήμερα στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Άρχισαν να με φωνάζουν να με απειλούν, εν πάση περιπτώσει στο τέλος ανέβηκαν στην έδρα και κινδυνεύσαμε, θα με σκότωναν κιόλας. Σταμάτησαν τον πλειστηριασμό με τη βία», ανέφερε χαρακτηριστικά

«Ανέβηκαν πάνω στην έδρα, αν δεν με προστάτευε η αστυνομική δύναμη θα με χτυπούσαν. Είναι δυνατόν να παρίστανται δικηγόροι και να χειροδικούν, που φτάσαμε;», προσθέτει.

Το απόγευμα ένταση σημειώθηκε και στην Πάτρα όταν δύο συμβολαιογράφοι επιχείρησαν να σπάσουν την αποχή και να πραγματοποιήσουν δύο πλειστηριασμούς.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ- ΜΠΕ, voria.gr, thessnews, thousandnews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε